Política municipal

El PSC demana tota la transparència en el cas de l'IMET

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Ple municipal de febrer va acordar per unanimitat la creació d’una comissió d’investigació sobre les contractacions de l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET) i el Centre de Formació Ocupacional La Paperera (CFO La Paperera). El portaveu del Grup Municipal Socialista, Juan Luis Ruiz, va reclamar la màxima transparència i es va mostrar favorable a la creació de la comissió d’investigació perquè s’aclareixi el més aviat possible qualsevol ombra de dubte sobre possibles irregularitats. Ruiz també va manifestar la seva confiança envers els gerents, interventors i secretaris de l’organisme i l’Ajuntament,  com a  garants de la legalitat i seguretat jurídica de tots els actes de l’administració;  així com,  vers  els òrgans de control i fiscalització de la Generalitat de Catalunya, responsables de fiscalitzar la manera en què s’utilitzen els seus recursos públics.

D’altra banda, el portaveu socialista va posar en dubte tant la forma com el moment en que arriba aquesta denúncia, ja que, creu que té una clara voluntat electoral i d’anar en contra d’uns determinats grups polítics. Cal destacar, a més, que en la resposta que dóna la gerent no intervenen ni el secretari ni l’interventor, per tant, no hi ha cap informe amb un mínim rigor ni tècnic ni jurídic que avali les acusacions.

Així mateix, els socialistes demanen més rigor en la informació que s’ha donat els darrers dies i lamenten l’actuació unilateral del Grup Municipal de la CUP. La nota de premsa  publicada per la CUP sobre el cas afirma que: “De les memòries anuals de l’actual Institut Municipal d’Educació i Treball i l’anterior Centre de Formació Ocupacional La Paperera, organismes autònoms competents en matèria d’educació i treball al municipi, es desprenen irregularitats” , un fet que va ser desmentit i titllat de fals pel propi portaveu de la CUP durant el Ple, que admetia desconèixer aquesta afirmació.

D’altra banda, un cop analitzada la llista d’empreses, cal dir que majoritàriament són petites empreses i petits autònoms de la ciutat i que la gran majoria ja prestaven els seus serveis abans del 1999, i fins i tot alguna d’elles des de l’any 1994. Per aquest motiu, el Grup Municipal Socialista va demanar al ple que tant la comissió com l’expedient informatiu obert pel govern municipal,  ampliïn el seu àmbit d’investigació no només al període 2003-2011, com demanava la CUP, sinó que s’investigui la gestió de les tres darreres gerències de l’organisme autònom, inclosa l’actual, per tal que s’investigui l’origen de la contractació d’algunes de les empreses, que prové dels anys noranta. En aquest sentit, tot i que la CUP es va mostrar favorable a aquesta ampliació, sorprèn que el govern no agafés el compromís inequívoc i ferm d’ampliar o modificar l’expedient informatiu per investigar també les contractacions actuals i les anteriors al 1999.

Audiència Pública sobre l’Eixample Nord

El PSC també valora positivament la celebració de l’audiència pública sobre la modificació del planejament al sector de l’Eixample Nord, però insisteix que de les intervencions es desprèn la necessitat   de molta més informació, sobretot pels propietaris del sector. Aquesta era la petició que el grup socialista demanava abans de celebrar una audiència pública, ja que als neguits de la gent se suma el desconeixement general del projecte i continuen preguntes sense resposta.

Davant d’això, el PSC considera que a la propera legislatura caldrà debatre el planejament conjuntament amb la revisió del Pla General d’Urbanisme de la ciutat, mentre que paral·lelament es negocia la pròrroga dels convenis.

D’aquesta forma, es pot continuar amb el planejament general, sense la necessitat d’entrar a urbanitzar ni desenvolupar tal i com es continua afirmant erròniament. Fer el planejament podria obrir les portes a fer reserves de sòl, en cas que calguessin, per activitats econòmiques o futurs equipaments públics.

El PSC també recorda la necessitat de protegir definitivament Platja Llarga, ja que, a data d’avui continua en mans privades i sense possibilitat de realitzar cap actuació de recuperació.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local