Edicions del Pirata

Maria Grau: una vendrellenca entre llibres infantils

Avui entrevistem Maria Grau, una editora nascuda al Vendrell i que des de fa un munt d’anys transita professionalment i humana entre les comarques del Maresme i el Barcelonès

Octavi Franch 13-01-2016 9:13 Lectures 1539
Maria Grau: una vendrellenca entre llibres infantils. EIX

Maria Grau: una vendrellenca entre llibres infantils. EIX

Avui entrevistem Maria Grau, una editora nascuda al Vendrell i que des de fa un munt d’anys transita professionalment i humana entre les comarques del Maresme i el Barcelonès. És la fundadora i directora editorial de la prestigiosa editorial de literatura infantil i juvenil Edicions del Pirata: www.edicionsdelpirata.cat

Com i per què neix Edicions del pirata i per què Maria Grau decideix ser editora?
Neix perquè sóc llicenciada en filologia i a certa edat vaig decidir que, fins que em jubilés, volia tenir una feina que em fes més il·lusió i aquesta em va semblar la més adequada, ja que també escric per al públic infantil i juvenil.

Com va sorgir la idea de posar colors a les diverses col·leccions de l'editorial?
Els colors són més atractius per a les criatures i si no es posen en totes les col·leccions és perquè n’encareix molt el preu de l'edició.

Alguna vegada us heu plantejat publicar en castellà?
Personalment, no, però possiblement el meu fill sí que ho farà.

Algun dels vostres llibres escrits originalment en català s'han traduït al castellà? Quins?
De moment només s'ha traduït Rata Robinata, pèls de tomata d'Estrella Ramon.

Cada dia hi ha més editorials que publiquen només literatura infantil i juvenil, així com llibreries especialitzades. Es pot competir amb un mínim de dignitat i solvència en aquesta selva de llibres i àlbums il·lustrats?
És molt difícil ja que les grans editorials, encara que publiquin literatura infantil, tenen també llibre de text el que provoca que els quadrin els números.

Tot el relacionat amb els nens sembla que triomfa des de fa ja uns anys per un segon baby-boom. Creus que continuarà aquesta trajectòria ascendent?
Dependrà de si se supera la crisi.

Has publicat autors catalans i de la resta de l'Estat molt coneguts. Algun en particular t'ha impressionat? Per què?
Crec que un dels meus favorits és Dolors Garcia i Cornellà per la seva gran imaginació i fantasia i el seu domini de la llengua.

També has editat autors estrangers de la talla d'Ursel Scheffler. Per als qui no la coneguin, ¿qui és aquesta escriptora i per què és tan famosa?
És una escriptora alemanya de llibre infantil que ha estat traduïda a més de 30 idiomes. Entre altres col·leccions té la del Comissari Bala Llampec, de la qual en tenim els drets en català i 20 llibres editats. Aquí teniu l'enllaç al seu web: http://www.scheffler-web.de/

Tenim entès que et jubiles en breu. Com viuràs el món de la literatura a partir d'ara, que ja no seràs a les trinxeres?
Quan em jubili, espero tenir temps per tornar a escriure. De tota manera, suposo que no ho deixaré mai del tot perquè l'editorial l'agafarà un fill meu.

Has pensat alguna vegada a publicar llibres per a adults?
Sí, i possiblement es farà en un futur.

OCTAVI FRANCH
Escriptor
www.octavi-franch.com
octavi-franch.blogspot.com.es


Penombra d'Argent

Octavi Franch

Octavi Franch

Les entranyes de l'Art

http://www.octavi-franch.com/

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament