Pla General

El PSC proposa obrir el debat sobre el Pla General a partir de les propostes del procés Cubelles 2020

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El grup municipal de PSC considera prioritària la reobertura del debat sobre el nou Pla General de Cubelles (POUM) que incorpori un ampli procés de participació a partir dels mecanisme realitzat entre el maig i el setembre de 2009 quan el PSC va liderar les àrees d’Urbanisme, Planejament i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Cubelles.

El PSC creu que aquesta legislatura ha de servir per aprovar un nou POUM que defineixi l’horitzó de creixement i serveis de Cubelles cap al 2040 i que compti amb un ampli suport ciutadà i polític i consagri un nou projecte de ciutat que garanteixi les màximes prestacions a la seva ciutadania.

Pel portaveu del PSC a l’Ajuntament de Cubelles “aquest és el principal acord de ciutat que caldria establir entre el conjunt de forces polítiques per atendre les principals demandes de la ciutadania respecte a un futur millor per tota la comunitat”.

Així, el PSC instarà el Govern d’UC‐ERC‐ICV a posar en marxa una plataforma de debat polític i ciutadà per aprovar un nou POUM participat i participatiu a partir d’un punt de partida que pot basar‐se en quatre eixos ja explorats el 2009:

Eix 1: Model de Ciutat  

Eix 2: Mobilitat, espai públic e infraestructures  

Eix 3: Barris, equipaments, serveis i activitat econòmica  

Eix 4: Medi Ambient  

El PSC proposarà que l’Ajuntament impulsi el debat sobre el nou POUM sense descartar l’anàlisi de les propostes més valorades en el procés participatiu realitzat i que es basaven en:

1. Eliminar la C‐31 com via de pas principal. Una solució pot ser una C‐32 sense peatge per als veïns de Cubelles a manera d'autovia‐variant. L'objectiu principal és alliberar a Cubelles d'aquesta barrera viària que la divideix per la meitat.  

2. Incloure Cubelles dins del Parc natural del Foix i situar aquí el centre d'interpretació. Crear un corredor natural per als vianants i ciclistes que uneixi el mar i la muntanya.   Desenvolupar activitats turístiques i esportives.  
  
3. Un equipament multifuncional, que inclou:  

Esports: piscina coberta (no olímpica), pistes...  

Cultura: escenari, teatre, concerts  

Locals socials: sobretot pels joves  

Salut: hidroteràpia i fisioteràpia, donada la riquesa en iode de l’aigua marina  

4. Reconversió de la central tèrmica. Transformar‐la d’un espai productor d’energia amb materials fòssils a un d’energies renovables.  

5. Serveis a les persones:  

Escola de formació professional  

Escola d’adults  

Millora del servei sanitari (horaris del CAP) i solució dels problemes de clavegueram  

Serveis socials: atenció a la infància, centre de dia, local de dones, biblioteca, wifi lliure  

Foment d’un entorn urbà sostenible. Eliminar la circulació en cotxes del casc urbà; suprimir la C‐31; cobrir l’autopista; millorar el clavegueram; i establiment de més contenidors de recollida selectiva.  

6. Un model que fomenti una economia diversificada, basada en els serveis, l'oci, la cultura, el turisme i la petita indústria avançada.  

Incentivar l'activitat comercial en el centre urbà, creant un espai per als vianants i regulant l'ús dels baixos. Garantir el comerç de proximitat en totes les urbanitzacions i barris.  

Crear un viver d'empreses i cooperatives vinculat a la universitat, centrat en energies renovables i noves tecnologies.  

Xarxa de Centres Cívics (Centre –nucli‐, Mas Trader i Clot del Bassó‐ Mota Sant Pere) amb oferta d’activitats diversificada i connectats per transport públic adaptat a l’agenda.  

Protecció i recuperació de l’entorn natural. Manteniment de la zona nord   de Cubelles; cobrir l’autopista, manteniment del riu Foix (intentar augmentar el seu cabdal, realitzar un passeig per la seva llera, i senyalitzar els recorreguts); forment d’una jardineria sostenible.  
  
7. Creació de nous equipaments (piscina municipal, centre de dia, escola professional, etc...) i reordenació de les infraestructures atenent a la connectivitat cap a dintre model que fomenti una economia diversificada, basada en els serveis, l'oci, la cultura, el turisme i la petita indústria avançada.  

Accessibilitat integral: voreres, estació, platges, centre, etc.  

El PSC considera important encetar aquest debat sobre el POUM donada la necessitat de definir un projecte de municipi de manera urgent tal i com es constata per:

• Pràcticament s’han esgotat els espais que s’havien previst en l’antic Pla per tal que el municipi pugui créixer (sòls urbans o urbanitzables). Per tant, hem de buscar noves zones i possibilitats de creixement de cara a les necessitats futures.  

• Està pendent de desenvolupar: quins espais lliures i equipaments són necessaris en determinats sectors del municipi, així com vàries carreteres i vies (particularment les que enllacin mar–muntanya).  

Conclusions aquestes dues que emanen del procés participatiu del 2009 i que continuen sent vàlides en l’actualitat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local