Farts!

Demòcrates de Catalunya 29-11-2016 20:08 Lectures 5899

El portaveu de Demòcrates de Catalunya del Garraf, Xavier Basart, posa de manifest que els usuaris de les vies C-31 i C-32 estan ja farts de la situació d’aquestes vies i no sembla que ningú posi solució. Des d'agost fins avui, els conductors usuaris de la C-31 han viscut cues innecessàries per culpa dels accidents que se succeeixen i que tenen lloc amb massa freqüència darrerament.

A l'agost, un accident entre dos vehicles a l’altura del Port de Vallcarca va provocar fins a 11 km de cua; un altre, un xoc entre tres vehicles que va mantenir les Costes del Garraf tallada en tots dos sentits durant una gran estona,  ja que un dels ocupants va requerir l’assistència dels serveis d’emergència. Al mes d'octubre, un accident de trànsit, va produir que la circulació quedés reduïda amb pas alternatiu per un sol carril. Aquest mes de novembre, un motorista va patir un accident a les Costes i va estar evacuat en helicòpter en estat greu i, l'últim accident que es coneix, ha estat entre un camió i un turisme, al punt quilomètric 170, a l'alçada de Cala Morisca.

Les costes del Garraf són utilitzades diàriament per milers de conductors i on conviuen turismes, camions, motocicletes i també bicicletes. Encara són molts els conductors que es senten obligats, pels seus horaris laborals o per mala connectivitat del transport públic, etc., a l’ús del vehicle privat per fer els seus desplaçaments i molts han de recórrer a circular per la C-31 (Costes del Garraf) degut al preu abusiu de l'autopista C-32.

Els usuaris han de pagar 6,57€ per viatge aproximadament, amb la possibilitat d’uns descomptes (sempre que tinguis un bonotac contractat) del tot insuficients, ja que “camuflen” el preu inicial. L'autopista, després de tants anys, està més que amortitzada i per a mantenir-la no cal aquest preu tant elevat. Des dels ajuntaments de la comarca, Sant Pere de Ribes, Sitges, Olivella, Vilanova i la Geltrú, Canyelles i Cubelles, més els ajuntaments de Cunit i Calafell del Baix Penedès, s'han realitzat varies mocions en plens sobre aquest polèmic peatge, a més de reunions amb alguna entitat contrària al peatge, però el resultat a dia d’avui continua sent el mateix. Ens cal ja una solució: caixa o faixa.

La concessió de l’autopista expira l'any 2039 i la Generalitat es resisteix de manera sistemàtica a revelar el cost del rescat de l'autopista Pau Casals, malgrat que un estudi elaborat per la Universitat Politècnica de Catalunya situa el cost entre els 902 i els 945 milions d'euros. Amb preus més raonables a la C-32 i aplicant descomptes als residents de la comarca, faria que es disminueixi la circulació de vehicles per la C-31 i disminuiria la sinistralitat que estem patint, fent augmentar l'ús de la C-32.

Un altra alternativa seria repensar el model de circulació que es vol a la C-31 i en quins horaris han de circular els diferents usuaris. Les Costes del Garraf era l’única via de connexió entre el baix Llobregat i el Garraf i les millores en les inversions que s'han fet durant la seva història han estat per millorar però, per exemple, en cas d'accidents no hi ha cap via d'escapament pels usuaris, i aquests queden atrapats.

Una altra millora de la C-31, probablement molt costosa, seria la de fer carrils addicionals en alguns punts, per a poder fer avançaments. La circulació a les costes està molt massificada, sobretot a primera hora del matí, migdia i última hora de la tarda i això ens ha de fer pensar en solucions que evitin principalment els accidents i la congestió.

Cal cercar ja solucions imaginatives; no es pot esperar una eternitat a tenir un pla de rescat. I sobretot cal posar els interessos dels usuaris per davant de qualsevol consideració. És molta gent que passa cada dia, que s’hi juga la vida per anar a treballar fent aquest recorregut. És un  tram de la C-31 on condueixes amb molt d'estrès i angoixa pensant en quant arribaràs al final. Quant trobes una retenció, ja estàs pensant, què haurà passat avui? Arribaré tard a la feina ? Arribo a temps per recollir els nens a l'escola? Arribo a temps a l’empresa d’aquell client que he de visitar ? etc..

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Dret a vot

Als demòcrates que votareu NO

Dani Gàmez

Vull donar les gràcies a totes les persones que votareu, i que votareu que no. I us vull donar les gràcies perquè vosaltres també lluitareu contra el sistema establert

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No