Ple municipal

PdCat i ERC no donen suport a la moció per a condemnar la violència policial i declarar persona non grata a la ministra Dolors Montserrat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El ple municipal de Sant Sadurní del mes de novembre no ha donat suport a la moció que ha presentat la CUP per a condemnar la violència i declarar persona non grata a la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat. Els partits del govern no han votat a favor de la moció: PdCat s’ha abstingut mentre que ERC ha optat per dos vots a favor i dos vots en contra. La resta del plenari ha votat en contra (PP i PSC) o s’ha abstingut (ICV). La CUP ha estat l’únic partit en ple que ha votat a favor de condemnar l’alta repressió que s’ha viscut a Catalunya amb el punt culminant l’1 d’Octubre i en considerar a Montserrat responsable de les accions policials i repressives que està vivint el poble català, com a membre del govern de l’estat.

Una moció per dignitat

La sessió plenària ha començat abans del que és habitual. Mitja hora abans de l’inici del ple, un grup de 50 persones s’han concentrat davant del consistori en suport a la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, i posteriorment han entrat a la sala de plens per a seguir-lo en directe. El ple s’ha iniciat amb tensions, ja que part del públic ha escridassat el text en suport a l’escola catalana després de les pressions a la que s’està veient sotmesa en les darreres setmanes, llegit per la portaveu del PdCat, Àngels Canals. Aquesta situació s’ha repetit quan el regidor de la CUP, Jordi Pujol Lizana, ha iniciat la defensa de la moció. Les discrepàncies han fet que el ple s’aturés i s’hagués de negociar amb els assistents per a continuar el ple.

Per a la CUP Sant Sadurní creiem que presentar aquesta moció és un deure moral per a reivindicar totes aquelles persones que van fer possible que el referèndum de l’1 d’octubre fos possible, així com la denuncia de la greu repressió que està vivint Catalunya per part del govern del PP. Fets que es tradueixen en càrregues policials, empresonaments d’activistes i polítics i l’atac a tota mena de llibertat. Pujol ha volgut destacar que “les declaracions de membres del govern del PP [en referència també a la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat] que menyspreen la situació del govern català a la presó i a l’exili i la banalització dels ferits durant la jornada del referèndum, demostren quin és el seu nivell polític”. Una realitat que com el regidor ha dit, correspon a mesures pròpies d’un estat feixista.

L’equip de govern no dóna suport

PdCat i ERC no han votat a favor de la moció. Malgrat que els dos partits han defensat estar en contra dels plantejaments polítics del partit de la ministra i denunciar la repressió indiscriminada al poble català, cap dels dos grups ha li ha donat suport. La portaveu del PdCat, Àngels Canals, ha apostat per treballar per la convivència i no assenyalar a la persona en qüestió. El grup s’ha abstingut. Per la seva banda, ERC ha optat per donar dos vots a favor i dues abstencions, després d’un intens debat dins del seu partit tal i com ha explicat la seva portaveu, Montserrat Medall. Per la seva part, l’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, ha explicat que durant els dies anteriors al ple havia rebut diversos correus electrònics en contra de la moció on se l’havia insultat i, fins i tot, amenaçat de mort.

ICV s’absté, PP i PSC voten en contra

El portaveu d’ICV, Rafael Berlanga, ha justificat l’abstenció del seu partit perquè no creuen que la ministra sigui la responsable directa de l’atac repressiu que ha viscut i viu Catalunya. Berlanga ha afirmat que “no està d’acord amb el seu posicionament polític però que no se la pot jutjar com a persona”. El mateix raonament és el que ha fet servir el PSC, que aposten per accions com les reprovacions o dimissions polítiques. La seva portaveu, Susana Mérida, ha cregut perillós que es presentés una moció com aquesta , i ha lloat la tasca que Dolors Montserrat ha fet al llarg de seva carrera política.

Per la seva banda, el regidor del PP, Carles Jiménez, ha afirmat que partits com el seu se senten perseguits per a no pensar com els partits independentistes, i s’ha referit a la “supremacia” per a qualificar a la CUP i a la vegada titllar-la de “sectària i totalitària”.

Des de la CUP es lamenta profundament que la moció no hagi tingut el suport per a poder-la aprovar. Per als cupaires, el resultat d’aquesta votació és una mostra de que el poble català viu una onada de repressió. A més, ha lamentat especialment que l’equip de govern no donés suport en ple ja que a dia d’avui, les institucions catalanes i els seus representants estan a la presó o a l’exili. Les llibertats han estat mermades i a dia d’avui la repressió es cada vegada més evident. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local