Gastronomia

Popets amb ceba i tomàquet

Els pops són cefalòpodes (cap amb potes) com les sípies, els calamars o les cananes. Tots ells són molt apreciats a la nostra taula, i el seu secret és trobar el punt just de cocció: si no arribem quedaran durs, i si ens passem, semblaran fets de cautxú

  • J.G. Roso |
  • 18/6/2013 22:45:15
Gastronomia

Les mandonguilles

Quan era petit, a l'hora de menjar carns se'm feia “bola”, sobretot amb la vedella. Els que comencem a tenir una edat recordem que en aquells temps no hi havia ni hamburgueses, ni nuggets de pollastre, ni frankfurts, ni cap d'aquets elaborats càrnics amb els que s'intenta enganyar a la canalla perquè sembli que menja carn...

  • J.G. Roso |
  • 26/5/2013 10:28:29
Gastronomia

L'allipebre

Quan parlem d'un allipebre a tothom que no és de Vilanova o dels territoris veïns li ve al cap un plat excepcional que es fa a la costa, des de l'Albufera de València fins al Delta de l'Ebre

  • J.G. Roso |
  • 1/5/2013 10:32:08
Gastronomia

Tempura de boletes de pollastre amb pal

Aquest és un plat amb aires orientals. La tempura és una tècnica per fregir aliments que es fa servir a la cuina japonesa.

  • J.G. Roso |
  • 17/4/2013 19:07:18
Gastronomia

La sarsuela

La sarsuela és un plat de peix i marisc típic de restaurants de costa, un dinar elaborat, de dies de festa. Probablement va néixer als restaurant on la burgesia catalana anava a menjar, a partir de mitjans del segle XIX i principis del segle XX.

  • J.G. Roso |
  • 2/4/2013 19:59:39
Gastronomia

Calçots, ceballots i calçotades

Altres pobles tenen el costum de fer de les barbacoes comunitàries fets socials destacables, i es troben i rosteixen diversos talls de carn o peix al voltant del foc i de les brases, i a peu dret, xerren, beuen i mengen. A Catalunya, i més concretament a la perifèria del que va ser el país dels cossetans, quan fem barbacoes rostim cebes tendres!

  • J.G. Roso |
  • 19/3/2013 11:37:41
Gastronomia

Els escabetxos

L'escabetx és una antiga tècnica culinària per conservar aliments.

  • J.G. Roso |
  • 5/3/2013 18:25:39
Gastronomia

L'arròs negre

L'arròs és un dels aliments que més por m'havia fet de cuinar. Trobar el punt a l'arròs, més que una fórmula matemàtica, és una intuïció, un saber induït per l'experiència.

  • J.G. Roso |
  • 18/2/2013 20:36:10
Gastronomia

Sushi de Xató (de Vilanova, és clar!)

Ja vaig manifestar la meva debilitat per les cuines orientals, i més específicament per la cuina del Japó. Fa temps vaig assistir a unes jornades sobre tècniques de sushi, la preparació d'arròs més coneguda de la cuina japonesa.

  • J.G. Roso |
  • 31/1/2013 19:27:36
Gastronomia

L'all cremat

L'all cremat és un dels més típics ranxos mariners dels que es fan a la platja de Vilanova.

  • J.G. Roso |
  • 13/1/2013 12:12:51
Gastronomia

Croquetes

Fer la compra setmanal al mercat de tota la vida pot no resultar més car que comprar als súpers o a les grans superfícies comercials

  • J.G. Roso |
  • 28/12/2012 0:18:19
Gastronomia

Pollastre rostit

A un article anterior deia que hem perdut el costum d'anar a comprar als mercats. Ja siguin les presses, la comoditat o la mandra, ara anem a un súper o a una gran superfície un cop a la setmana (o al mes!) i carreguem neveres i congeladors.

  • J.G. Roso |
  • 17/12/2012 17:37:50
Gastronòmia

Espigalls (o brotons?)

Amb el gust dels panellets i les castanyes de Tots Sants a la boca arriba la Fira de Novembre. Records de l'any que vaig estrenar aquell abric que em va agradar tant, una trenca blava....

  • J. G. Roso |
  • 2/12/2012 21:54:22
Receptes de cuina

Els sofregits

Crec que si hi ha dos elements que defineixen la cuina de Catalunya són les picades i els sofregits. Evidentment que ambdues tècniques són presents a d'altres cuines més o menys properes per raons històriques o geogràfiques, però la nostra cultura culinària fa servir una o altra, o totes dues molt sovint.

  • J. G. Roso |
  • 19/11/2012 16:46:44
Receptes de cuina

Les picades

Una de les eines que no pot faltar a la nostra cuina és el morter. Un morter serveix per triturar productes, barrejar-los i lligar-los entre ells.

  • J. G. Roso |
  • 8/11/2012 14:13:52
Gastronòmia

La cuina dels sofregits i les picades

La cultura culinària d’un poble és el resultat de molts factors, una suma dinàmica d’elements, els aliments i les tècniques per transformar-los, per fer-los més aprofitables, més digeribles, més eficients, però també més atractius a la vista, a l’olfacte i al gust.

  • J. G. Roso |
  • 30/10/2012 7:49:49



Màrqueting de continguts

L'empresa del segle XXI es basa en les persones i les seves històries, inspiradores, compartibles i convicents.

Demana'ns el dossier "Veus d'empresa: màrqueting de continguts", t'explicarem totes les avantatges de donar a conèixer la teva empresa en aquest espai.

Contacta amb nosaltres

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local