CONFLICTE DE PERSONAL

El Col.legi d'Enginyers denuncia l'Ajuntament de Cunit per un procés de selecció de l'estiu passat

L’Ajuntament de Cunit defensa 'la legalitat, imparcialitat i transparència de tots els procediments seguits per a la contractació de personal'

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Col•legi d’Enginyers Tècnics de Telecomunicacions de Tarragona (COETTG) ha interposat un recurs contenciós administratiu contra l’Ajuntament de Cunit pel procediment de selecció per una plaça d’enginyer municipal. Per la seva part, el consistori defensa la legalitat i imparcialitat dels procediments seguits per a la contractació de personal.

Eel COETTG qüestiona les oposicions celebrades per una plaça d’enginyer municipal al juliol de 2013, quan es van fer públiques les bases i convocatòria per a una plaça funcionarial d’enginyer a l’Ajuntament. L’Ajuntament de Cunit defensarà davant la justícia que 'la convocatòria i el desenvolupament del concurs van ser escrupolosament legals i transparents: 'entre els requeriments per participar en la oposició hi havia el disposar del títol d’enginyer tècnic industrial, i aquest requeriment va ser motiu de recurs per part del COETTG, que demanava l’obertura del concurs a enginyers tècnics d’altres branques'. 

L’Ajuntament de Cunit va paralitzar el procés amb motiu del recurs, per tal de resoldre’l. El recurs va ser finalment desestimat per l’Ajuntament, en considerar que la titulació d’enginyer tècnic industrial era la més apropiada pel lloc de treball en qüestió. El procés de selecció es va reprendre un cop resolt el recurs, celebrant-se les proves el 8 i 13 de novembre, a les que es van presentar 20 aspirants que reunien els requisits, sent nomenat funcionari el guanyador el desembre de 2013.

El COETTG va interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Tarragona el gener de 2014, obtenint una suspensió cautelar del procés de selecció mentre no es resolgui el litigi. Tanmateix, el mateix jutjat va emetre un auto reconeixent la impossibilitat d’aplicar la suspensió ja que el concurs estava resolt i la persona guanyadora ja s’havia incorporat a la plantilla municipal.

El cas està ara en mans del Jutjat Contenciós Administratiu, que haurà de jutjar-lo i dictar sentència, previsiblement a principis de 2015.

El regidor d’hisenda, Pedro Ruiz, ha declarat: “L’Ajuntament de Cunit acatarà la sentència que resulti del procediment, com no pot ser d’altra manera, però defensem completament com s’ha realitzat la oposició. Per altra banda, ens han arribat insinuacions de que el procés de selecció per la plaça d’enginyer municipal va ser inusualment ràpid, i això és clarament fals. L’any 2013 s’han realitzat més d’una desena de processos de selecció de personal, tots ells més ràpids que el que ens ocupa. Això és així precisament per la feina que s’ha fet els darrers 3 anys de canvi en la gestió de l’Ajuntament, en la línia de construir una administració més àgil, eficient i eficaç.”

Pedro Ruiz ha volgut afegir també que “el model de contractació de personal de l’actual govern és escrupolosament complidor amb els principis de publicitat, pública concurrència, igualtat d’oportunitats, meritació i capacitat, tal i com ha estat reconegut pels tribunals en tots els casos en que ens hem trobat. Estem complint amb els compromisos assolits amb els sindicats en la línia d’establir una estructura de recursos humans equilibrada i fent els processos selectius estrictament d’acord amb la legalitat vigent.”

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local