ELECCIONS MUNICIPALS 2015

Marcel Martínez, Laia Santís i Maria Ferrerrons, obren la candidatura de la CUP a Vilafranca

Els assistents van ratificar per unanimitat la llista electoral en un acte en el qual els cinc primers candidats, van explicar i desglossar els eixos centrals del projecte de la CUP

CUP. Marcel Martínez, Laia Santís, Maria Ferrerrons, Joan Gilabert i Marta Raventós encapçalaran les properes llistes de la CUP de Vilafranca del Pene

CUP. Marcel Martínez, Laia Santís, Maria Ferrerrons, Joan Gilabert i Marta Raventós encapçalaran les properes llistes de la CUP de Vilafranca del Pene

El passat dissabte 21 de març, la Candidatura d’Unitat Popular culminava el procés participatiu per escollir les persones que formaran part de la llista de la CUP durant la propera legislatura municipal. El procés, iniciat en l’última Assemblea Oberta de la CUP celebrada el passat 7 de febrer, on es va aportar a aprovació el Reglament d’elaboració de llistes, va finalitzar el passat dissabte amb la ratificació de les persones que formaran part de la llista electoral de la Candidatura. Els assistents van ratificar per unanimitat la llista electoral en un acte en el qual els cinc primers candidats, van explicar i desglossar els eixos centrals del projecte de la CUP.

En aquest sentit, les 5 primeres persones de la llista de la CUP corresponen a les més votades del procés participatiu on la ciutadania ha pogut participar omplint unes butlletes i proposant noms per anar a llistes, en un procés totalment obert.

Un procés innovador per a elaborar la llista de forma oberta i participativa

Durant quatre setmanes s'han estat recollint les butlletes i formularis electrònics en què es podien proposar persones per anar a la llista ordenades per tres trams: cap de llista, del 2n al 5è lloc i a partir del 6è.

Per al buidatge, es van ponderar tots els resultats rebuts en funció dels trams citats anteriorment de la següent manera: 10 punts per cada proposta de cap de llista, 5 per a les del tram del 2 al 5 i 1 punt per als proposats a partir del 6è lloc.

Amb els resultats obtinguts, es va procedir a parlar amb les persones amb més puntuació per tal de conèixer la seva disposició i disponibilitat i elaborar una proposta de llista basada en el reglament aprovat en assemblea, que estipulava com a criteris la paritat, la representació de diferents lluites sectorials, dels diferents barris de la vila i de sectors d'edat.

Finalment, la comissió de llistes va portar una proposta a l'assemblea setmanal de la CUP que respectava els resultats del procés participatiu, els criteris recollits en el reglament i les disponibilitats personals de les persones implicades. D'aquesta manera, en la proposta que es va acabar aprovant a l'assemblea d'aquest dissabte 21, les 5 persones que finalment encapçalen la llista són, a més a més, les 5 persones més votades.

La CUP valora positivament el procés participatiu

La CUP es mostra molt satisfeta amb el procés participatiu obert a la ciutadania per a la confecció de llistes. En aquest procés, on han participat 118 persones, s’han proposat més de 130 persones i una vintena de lluites o sectors, que en la mesura del possible s’han introduït en la proposta final de les llistes.

Per altra banda, des de la CUP es vol agrair la participació de la ciutadania en el procés, i que volia representar la plena obertura i compromís del projecte amb el conjunt de la ciutadania de Vilafranca.

Renovació, experiència i compromís són els elements centrals de la proposta de llista de la CUP

La llista electoral de la CUP és una proposta clarament renovadora, on quasi el 60% de les persones que en formen part no repeteixen o no han format part de la llista amb anterioritat. No obstant això, són persones majoritàriament implicades en el teixit social, cultural i polític i en les diferents lluites que han caracteritzat els darrers temps i, en la majoria dels casos, amb anys d’experiència acumulada. Es tracta per tant, d’una llista amb compromisos assolits en diferents espais de lluita política i social en àmbits com el de l’habitatge, la independència, els drets socials o l’ensenyament públic, reforçant així el compromís de la CUP amb la societat vilafranquina.

La mitjana d’edat de les llistes és de 36 anys, i abraça diferents perfils d’edat: dels 20 anys la persona més jove fins als 63 anys la més gran. Es tracta d’una llista, a més, on el percentatge de dones és del 52%.
Presentació dels 5 primers candidats els candidats/es:

Encapçala la llista Marcel Martínez Mañé. En Marcel fa 15 anys que és membre actiu a diferents organitzacions de l’Esquerra Independentista. És bibliotecari-documentalista de professió i músic de vocació. Membre dels conjunts musicals Filibusters i Ministrers, també ha estat coordinador de les Festes d’hivern. Ha participat en les mobilitzacions contra la privatització de les universitats públiques i també en favor de la llengua i cultura catalanes i per la independència del país.

Al 2n lloc, Laia Santís Martí. La Laia és militant de la CUP des de fa alguns anys, tot i que va començar a treballar políticament a la CAJEI, moviment juvenil de l’Esquerra Independentista. Actualment participa a la Territorial del Penedès i al Consell Polític Nacional de la CUP. Ha participat activament de la plataforma “Independència per canviar-ho tot”. Educadora Social, màster en feminisme i estudiant de Magisteri, actualment treballa en l'àmbit educatiu. Exmembre de l’Agrupament Escolta i exmembre del Ball de Panderetes.

Al 3r lloc, Maria Ferrerons Sánchez. La Maria és llicenciada en Ciències Ambientals, especialitzada en educació ambiental i formada com a professora de ciències a secundària. Actualment treballa com a educadora del consum. Va ser cap de l'Agrupament Escolta durant 6 anys i ha estat implicada durant anys en diverses entitats del teixit cultural de la vila. Des dels seus inicis ha format part de l'Assemblea pels Drets Socials i impulsat la Marxa pels Drets Socials.

Al 4t lloc, Joan Gilabert Fernández. En Joan és informàtic, pare de família i emprenedor. Té una amplia experiència en gestionar equips de consultoria i desenvolupament  en projectes a les més grans empreses catalanes i espanyoles en sectors variats com l’automòbil, el químic, telecomunicacions o energètiques. Ha viscut de primera mà la crisi econòmica i social. És un participant actiu en el suport a diversos col·lectius, com ara la PAH; i va formar part de les primeres accions i protestes de les acampades del 15M a Barcelona i Madrid, col·laborant-hi en la elaboració dels primers manifests i la seva traducció al català.

Al 5è lloc, Marta Raventós Cuscó. La Marta és llicenciada en sociologia, especialitzada en temes de treball, polítiques públiques i socials, exclusió social i gènere. Ha treballat en diferents projectes en el camp de la investigació i la recerca social. Ha format part de l'Assemblea pels Drets Socials de Vilafranca, impulsat la Marxa pels Drets Socials de l’octubre de 2013, la consulta del Multireferèndum a Vilafranca i és militant d’Endavant.

La resta de persones que configuraran la llista electoral de la CUP són les següents:


6
Francesc Oliva
38 anys
Politòleg
7
Blanca Rivas
37 anys
Educadora social
8
Jaume Ramon
37 anys
Transportista
9
Teresa Baqués
63 anys
Autònoma del sector de la restauració
10
Mònica Castillo
46 anys
Neurocientífica
11
Noel Viñas
26 anys
Operari logístic
12
Quim Raventós
29 anys
Autònom sector de la restauració
13
Miquel Cartró
53 anys
Tècnic de l’administració pública
14
Laura Hill
25 anys
Estudiant
15
Meritxell Carbó
33 anys
Dinamitzadora comunitària
16
Fèlix Casanelles
28 anys
Enginyer informàtic
17
Tere Cano
54 anys
Educadora social
18
Mònica Luna
32 anys
Educadora social
19
Hugo Recober
33 anys
Directordel lleure
20
Judit Ràfols
20 anys
Estudiant
21
Oriol Roca
39 anys
Fisioterapeuta


Finalment, des de la CUP es vol destacar una vegada més, que més enllà de les persones que encapçalaran la llista, el projecte de la CUP és un projecte col·lectiu on hi participen moltes persones amb l’objectiu de construir un poble i una societat lliures i justes socialment.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!