Ple municipal

Vanesa López presenta la seva renúncia com a regidora de l'Ajuntament d'Olèrdola

El ple també va ratificar per unanimitat que Pere Soler segueixi sent Jutge de Pau durant quatre anys més

Vanesa López presenta la seva renúncia com a regidora de l'Ajuntament d'Olèrdola. Ajuntament d'Olèrdola

Vanesa López presenta la seva renúncia com a regidora de l'Ajuntament d'Olèrdola. Ajuntament d'Olèrdola

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola celebrat aquest dimarts al vespre va estar marcat per la renúncia de Vanesa López com a regidora del grup del PDeCAT. En la seva intervenció de comiat, López assenyalava que deixava aquesta responsabilitat per motius personals i professionals i esmentava que els tres anys i mig a l’Ajuntament havien estat per a ella un gran aprenentatge. López subratllava que seguirà implicada amb el municipi “sempre d’una manera constructiva”. Les seves darreres paraules com a regidora les va dedicar a reclamar que els presos polítics i exiliats tornin el més aviat possible a casa seva. 

Des del grup d’ERC, Fina Mascaró indicava que trobarien a faltar a López pel seu “saber fer” i en destacava que “sempre ha intentat buscar ponts”. Josep Sánchez va tenir paraules de reconeixement per la col·laboració i dedicació de Vanesa López durant aquests anys compartint grup. L’alcalde, Lucas Ramírez, també agraïa la dedicació de López i li desitjava que l’experiència li serveixi en el seu dia a dia.
López serà substituïda per Juan Alberto Moreno, veí de Can Trabal, que va ocupar el 4t lloc de la candidatura de CiU en les passades eleccions municipals. En el ple també es va donar coneixement del canvi de portaveu del grup del PDeCAT. Josep Sánchez deixa d’exercir aquesta funció i des d’aquest dimarts ha passat a ser assumida per Mari Carme Villanueva.

El ple també va ratificar, per unanimitat, que Pere Soler seguiria sent durant quatre anys més el Jutge de Pau d’Olèrdola. Des d’ERC s’agraïa l’altruisme de Pere Soler i que es tornés a presentar per a continuar la seva tasca. Mari Carme Villanueva, com a portaveu del PDeCAT, també expressava agraïment per la feina de Soler i valorava que la funció de Jutge de Pau “encaixa perfectament” en la persona de Pere Soler.

El ple també acordava designar els dies 30 d’agost i 2 de setembre com a dies festius d’obertura comercial autoritzada al municipi l’any 2019 i substituir una de les dates, el13 de gener, pel 29 de desembre.

Amb les abstencions de l’oposició i el vot favorable d’ApO, es ratificava el conveni d’expropiació dels terrenys per a procedir a fer el vial de vianants entre Sant Pere Molanta i el barri de Ferran. Juanma Samblás, regidor d’urbanisme, posava de relleu que s’havia arribat a un acord amb el propietari per així poder fer el camí de vianants el més aviat possible. Des del PDeCat es va preguntar sobre la valoració feta dels terrenys i si era equiparable a la proposta feta per adquirir els terrenys del camp de futbol. Samblás va respondre que la documentació es podia comprovar en els expedients.

Durant la sessió també es va donar a conèixer que l’Ajuntament, en el tercer trimestre de 2018, ha pagat les factures en un termini mitjà de 30 dies, dins del període establert per llei.

Informacions de les regidories

En l’apartat d’informacions de les diferents regidories, Xavier Serramià, regidor de TIC, anunciava que el proper 30 de novembre es faria efectiva la migració de dades a la nova web municipal, així com el traspàs de seu electrònica i portal de transparència. Serramià destacava que aquest portal passava a dependre de la Generalitat, sense cap despesa per l’Ajuntament. També anunciava que el ple de debat del pressupost pel 2019 es preveia convocar, amb caràcter extraordinari,  pel dilluns 26 de novembre.

Anna Boada, regidora de serveis socials, anunciava que es faria una xerrada a La Xarxa de Moja amb Ester Serret, amb motiu del 25 de novembre, dia internacional contra la violència masclista. Pere Sadurní, regidor de patrimoni i turisme, explicava que s’havien iniciat els treballs d’elaboració del Pla Estratègic de Turisme, que es preveia fer en un període inferior als 8 mesos inicialment previstos. També recordava que diumenge es programava una visita amb tres sessions al Sant Sepulcre i que el 24 de novembre continuarien les visites guiades organitzades per l’Ajuntament, amb una ruta per Sant Pere Molanta.

Juanma Samblás assenyalava que l’Ajuntament havia rebut de la Mancomunitat la diagnosi sobre l’estat de les recollides de brossa a Olèrdola i anunciava que abans d’acabar l’any s’espera tenir tota l’auditoria feta. Arantxa Torres, regidora de cultura, recordava que del 13 al 19 d’aquest mes de novembre s’excavaria la torre del conjunt monumental. També indicava que s’estava ja treballant en la diagnosi de la situació de l’Habitatge, gràcies al suport aconseguit per la Diputació.

Precs i preguntes

En el torn de precs i preguntes, el grup d’ERC va reclamar solucions a la cruïlla del carrer Carrerada amb el carrer Sindicat a Moja, per evitar accidents; i s’insistia en demanar que es pengés un llaç groc i una pancarta a la façana de l’ajuntament per a reclamar la llibertat dels presos polítics.

El regidor de governació, Xavier Serramià, avançava que es faria una plataforma elevada en tota la cruïlla del carrer Sindicat i la Carrerada, dins un contracte més ampli per millorar altres cruïlles al municipi i posar en normativa alguns elements de seguretat viària.

A pregunta d’ERC sobre els robatoris, el govern va explicar que mantindria una reunió amb els grups durant la setmana que ve per a detallar les mesures acordades amb els Mossos, tot assenyalant que “quan es veuen les dades dels robatoris” la situació  “no és tan greu” i existia “la sensació més que la realitat”. Xavier Serramià apuntava que les xarxes socials “amplificaven qualsevol cosa” i destacava la bona disponibilitat dels Mossos i la col·laboració establerta entre aquests cos i els agents municipals.

ERC també qüestionava la correcció de posar n un rètol amb l’escut de l’Ajuntament “Escola d’idiomes d’Olèrdola” a la façana de l’edifici que acollia l’escola bressol El Pàmpol. Des del Govern s’explicava que no hagués estat correcte si s’hagués posat “municipal”. També es responia al ERC que “possiblement no arribarien” a tenir en aquest mandat l’anunciat “Codi del Bon Govern”.

A pregunta d’ERC, Lucas Ramírez va explicar que la diputació havia presentat un estudi per a connectar amb carril bici i de vianants Vilafranca, Olèrdola i els Monjos seguint l’antiga n340.

Mari Carme Villanueva, del PDeCat, va valorar que en seguretat ciutadana “la solució no són els grups de whatsapp” de veïns . També a pregunta d’aquest grup, el govern municipal indicava que no es tenia informe de la Generalitat sobre la decisió de gestionar directament els serveis socials.

Lucas Ramírez indicava que es disposaven dels estudis i l'assessorament de la Diputació. També recordava que altres municipis amb població similar a la d’Olèrdola també havien municipalitzat els serveis socials i destacava que el propòsit és el d’oferir un millor servei.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local