Crisi de govern

L'assemblea de la CUP dóna 4 mesos al grup municipal per canviar les dinàmiques del govern de Vilanova o trencar el pacte

Les bases de Capgirem alerten de la pèrdua de militància i de simpatitzants i apunten a la dimissió de Marta Guinda per discrepàncies amb el partit com a detonant d'aquesta crisi de confiança

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El proper mes de juliol es compliran dos anys del pacte de govern a Vilanova i la Geltrú i les bases d'un dels socis, Capgirem Vng-Cup, no estan satisfetes amb l'acció de govern. De fet, han donat 4 mesos al grup municipal per canviar les dinàmiques del govern i els seus socis o marxar d'aquest govern per discrepàncies amb moltes accions.

El passat 14 de març es va celebrar l’assemblea oberta de valoració política de Capgirem Vilanova i la Geltrú i un grup de militants de l’assemblea va presentar un document crític amb l’acció institucional actual que va ser aprovat per una àmplia majoria de vots. Per fer el seguiment dels acords d’aquest document s’han organitzat dues assemblees més: una que se celebrarà el proper diumenge 23 de maig de forma presencial i una altra al juliol per prendre les decisions més adients.

Les bases de Capgirem asseguren que ens aquests dos anys s'ha copsat "una pèrdua de militància i de simpatitzants" i assenyalen "una tendència al burocratisme, una falta de transparència i comunicació orgànica", de la qual cosa fan corresponsable al seu grup municipal.

En aquest sentit, la dimissió de la regidora Marta Guinda per desacords polítics amb la resta del grup municipal va ser el detonant per convocar l'Assemblea Oberta extraordinària: "Aquest fet, conjuntament amb la inacció de regidories que no depenen de nosaltres, però que són justament les que tenen al seu abast la millora de les condicions materials de vida de la gent, fa que haguem de superar la inèrcia immobilista que patim", reclama el sector crític de la CUP.

El document que va aprovar l'assembla alerta que "vivim uns moments crítics tant a nivell organitzatiu com a nivell de context polític, econòmic i social, amb problemes profunds que tendeixen a agreujar-se i que no es poden tapar contraposant un llistat de mesures municipals aconseguides o en vies d'aconseguir-se". Per això donen 4 mesos per a un canvi de dinàmiques dins del govern i del grup municipal: "proposem un termini de 4 mesos perquè des de l'Ajuntament es duguin a terme unes mesures de xoc que considerem els mínims indispensables per seguir formant part de l'equip de govern i que passat aquest termini es convoqui una nova assemblea per prendre les decisions més adients".

Les mesures de xoc que reclamen les bases de la CUP passen per restringir el trànsit a les zones especialment sensibles com els entorns de centres educatius en horari d’entrada i sortida; que la policia local deixi de bloquejar a les xarxes socials les plataformes ciutadanes i moviments socials i siguin ateses com qualsevol altra entitat; iniciar el procés d’exempció de les taxes municipals per a entitats i associacions locals no lucratives o d’economia social i solidària; concretar (amb %) el nivell d’acompliment de cada acord de govern en matèria d’habitatge i detallar com s’invertirà la partida d’un milió d’euros per a l’adquisició d’habitatge de protecció social; i disposar d’un cens de pisos buits, diferenciant la tipologia de la propietat a la qual pertanyen i exposar quantes sancions s’han realitzar fins al moment, entre d'altres.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local