Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Presentació de la novel·la L’Escultor de Déu, de Vicenç Aguado

Vilafranca del Penedès | Seu de l’Institut d’Estudis Penedesencs | 14-03-2018

Presentació de la novel·la L’Escultor de Déu, de Vicenç Aguado

La novel·la L’Escultor de Déu, de Vicenç Aguado (finalista del IV Premi Gregal de Novel·la), es presenta  el proper dimecres 14 de març a les 19h, a Vilafranca, a la Seu de l’Institut d’Estudis Penedesencs. A l’acte, organitzat per l’Institut d’Estudis Penedesencs, hi intervindrà el Sr. Josep Bosch, historiador medievalista.

La novel·la ens porta a un viatge fascinant a la Catalunya esplendorosa del S.XIV, on serem testimonis de la forja d’una nació, a través dels ulls d’un esclau que lluita per la seva llibertat, fins a esdevenir un dels escultors més reconeguts del gòtic català.

“Excel·lent treball de documentació, recomanat també per tots aquells que vulguin aprofundir en les tècniques dels estris, dels oficis, dels artistes, dels artesans, com viatjaven a través d’una Catalunya esplendorosa i hegemònica, però que no prescindeix de romandre ignorant de totes les intrigues, dels jocs de poder, entre els diferents braços i les diferents dinasties i els problemes successoris. Alhora, ens emocionarem amb aquesta història de creixement personal i vivencial...” (Francesc Sánchez Barba, historiador).

“Ens parla dels tripijocs i la corrupció dels poders (es veu que no hi ha cap època que s’estalviï la corrupció), els odis, la persecució dels jueus... L'autor no s'ha limitat a explicar-nos la història d'aquest escultor que s'ha marcat l'objectiu d'obtenir la llibertat, sinó que ens explica també moltes altres històries i això enriqueix molt l'obra.” (Ramona Solé, escriptora i blogaire).

“Si voleu conèixer una mica millor la nostra història, ho podeu fer tot gaudint d’aquesta novel·la històrica.” (Pere Fàbregues, llibreter).

SINOPSI  Segle XIV. Una revolta sacseja l’illa de Sicília. La ciutat de Messina és assetjada per les tropes catalanes, que prenen com a esclaus membres de la pròspera comunitat grega. Després d’una dura travessia per mar, un esclau arriba al port de Barcelona on és comprat pel mestre escultor Jaume Cascalls. A través del seu viatge per les obres més importants de Cat alunya, descobrim un país en guerra amb Castella i assolat per la pesta. Serà testimoni de la persecució dels jueus, les lluites dels nobles pel control del territori, el naixement de la Generalitat i el canvi de dinastia reial. L’obra que marcarà la vida del mestre i de l’esclau serà la construcció d’un panteó reial al Monestir de Poblet, encarregat per un monarca, Pere III el Cerimoniós, amant del protocol i de les cerimònies, que vol construir un Estat fort.

AUTOR  Vicenç Aguado i Cudolà, professor de Dret a la Universitat de Barcelona, ha publicat llibres infantils i juvenils així com relats curts, premiats en certàmens. L’Escultor de Déu, finalista del IV Premi Gregal, és la seva primera novel·la.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!