Agenda del Penedès

Altres

325è aniversari de la congregació de la Mare de Déu dels Dolors

Sitges | 15-12-2018 fins 16-12-2018

325è aniversari de la congregació de la Mare de Déu dels Dolors

La congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Sitges va ser constituïda al desembre de l’any 1693. Coincidint amb aquesta efemèride s’organitzen aquest 2018 i fins a la Setmana Santa del 2019 un conjunt d’activitats que arriben al punt culminant aquest cap de setmana.

La programació arrencarà el dissabte 15 de desembre amb la Missa Vespertina de vigília a dos quarts de vuit de la tarda a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla i en acabar tindrà lloc la conferència “El Retaule dels Dolors. Art i devoció”, que pronunciarà  la doctora en història de l’art sitgetana, Isabel Coll i Mirabent.

A l’endemà, diumenge, 16 de desembre, a les dotze del migdia tindrà lloc la Solemne Missa d’acció de gràcies pel 325è aniversari de la fundació de la Congregació. Durant la celebració, els cants aniran a càrrec dels Amics de l’Orgue de Sitges i també es presentaran les  dotze congregacions, associacions i confraries de la Mare de Déu dels Dolors d’arreu de Catalunya: Alpicat, Amer, Badalona, Balaguer, Bellpuig, Blanes, Lleida, Manresa, Mataró, Monistrol de Montserrat, Reus i Vic.  

Després tindrà lloc una ofrena floral a la Mare de Déu dels Dolors i la benedicció de la placa commemorativa que després quedarà posada al cambril de la Mare de Déu recordant aquesta efemèride.

I a les cinc de la tarda, se celebrarà la Solemne Processó Extraordinària de la Mare   de Déu del Dolors amb l’assistència de les 12 Confraries de la Mare de Déu dels Dolors d’arreu de Catalunya, que participaran amb les seves banderes o penons. També acompanyaran la imatge de la Mare de Déu  les diferents congregacions parroquials amb les seves banderes o penons respectius.

Els ciris es donaran a l’entrada de l’església parroquial a totes les persones que vulguin acompanyar la imatge de la Mare de Déu a la processó. La processó tindrà acompanyament musical a càrrec de la Banda La Sitgetana i la Banda Simfònica de la ciutat de Tarragona.

El recorregut de la processó serà: Baluard, Mirador Miquel Utrillo, Fonollar, Baluard Vidal i Quadras, Port de n’Alegre, Rafel Llopart, Sant Damià, Angel Vidal, Cap de la Vila, Jesús, Santiago Rusinyol, Sant Damià, Rafel Llopart, Platja Sant Sebastià, Avinguda Balmins i Ermita de Sant Sebastià, on hi haurà la pregària de cloenda de la celebració.

La imatge de la Mare de Déu dels Dolors restarà esposada a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla els dies 15 i 16 de desembre i a la capella del Santíssim hi haurà l’exposició de totes les banderes parroquials.

Programa d’actes

Dissabte, 15 de desembre del 2018

Missa Vespertina de vigília.
Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, a les 19.30h

En acabar la Missa, Conferència “El Retaule dels Dolors. Art i devoció” a càrrec de la Doctora en Història de l’Art, Isabel Coll i Mirabent

Diumenge, 16 de  desembre del 2018

Solemne Missa d’acció de gràcies pel 325è aniversari de la fundació de la nostra Congregació
Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, a les 12.00 h

Solemne Processó Extraordinària de la Mare de Déu del Dolors.
Des del Baluard, a les 17.00 h
Recorregut: Baluard, Mirador Miquel Utrillo, Fonollar, Baluard Vidal i Quadras, Port de n’Alegre,     Rafel Llopart, Sant Damià, Angel Vidal, Cap de la Vila, Jesús, Santiago Rusinyol, Sant Damià, Rafel Llopart, Platja Sant Sebastià, Avinguda Balmins i Ermita de Sant Sebastià on hi haurà la pregària de cloenda de la celebració.


Exposicions 15 i 16 de desembre

Exposició de la imatge de la Mare de Déu dels Dolors a la parròquia en horari de les diferents celebracions.

Exposició de totes les banderes parroquials a la capella del Santíssim, en horari de les diferents celebracions.

 

Lloc i adreça de l'acte

  • Sitges
  • Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla
  • Diferents horaris

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!