Conferències, col.loquis

La lluita pel dret a morir dignament, ahir i avui

Sitges | 24-01-2019

La lluita pel dret a morir dignament, ahir i avui

L’Associació pel Dret a Morir Dignament (DMD)-Sitges i l’Ajuntament de Sitges han començat a materialitzar els acords establerts en la moció de suport aprovada al ple del mes de novembre per tots els partits polítics amb l’abstenció del PP. La corporació va donar llum verda al ple del mes de novembre a col·laborar amb l’entitat que defensa la llibertat de tota persona a decidir el moment i la manera de finalitzar la seva vida, sobretot quan pateix un deteriorament irreversible i un gran sofriment. La xerrada informativa ‘La lluita pel Dret a Morir Dignament, ahir i avui’ a càrrec d’Isabel Alonso, presidenta de l’Associació DMD-Catalunya, serà la primera activitat que organitza l’entitat a Sitges des que es va aprovar l’acord amb l’Ajuntament. La xerrada tindrà lloc el 24 de gener a les vuit de la tarda, a la sala d’actes de la Societat Recreativa El Retiro, en el marc de l’Espai de la Tertúlia Bohèmia.

L’organització de xerrades informatives i activitats a centres assistencials, educatius i culturals formen part de l’oferta de l’Associació DMD. Alhora l’entitat i l’Ajuntament de Sitges oferiran també formació als treballadors i treballadores de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) i serveis socials per informar dels drets de la ciutadania al final de la vida i el benefici de fer el Document de Voluntats Anticipades (DVA). Així es pretén que l’OAC tingui disponible la informació necessària per saber com tramitar el Document de Voluntats Anticipades (DVA).

Un altre acord remarcable de la moció posa l’accent a col•laborar amb el Parlament i la Generalitat de Catalunya per simplificar el tràmit del DVA per oferir a la ciutadania la possibilitat de signar el document davant d’un funcionari públic municipal.


Grup Local de l’Associació Dret  a Morir Dignament -DMD Sitges

Des del 2 de juny passat l’Associació pel Dret a Morir Dignament (DMD)-Catalunya disposa d’un punt d’informació a Sitges. Aquesta entitat sense ànim de lucre, fundada l’any 1984, defensa la llibertat de tota persona a decidir el moment i la manera de finalitzar la seva vida, especialment quan pateix un deteriorament irreversible i un sofriment insuportable.

Entre l’oferta d’activitats, que planteja l’associació, està l’assessorament a la ciutadania en la defensa dels seus drets al final de la vida i la col·laboració amb diverses institucions amb la voluntat d’estendre els objectius de l’entitat al territori.

L’horari d’atenció al públic del DMD Sitges és tots els dilluns, no festius, de sis a vuit de la tarda al carrer Joan Tarrida, 1, 1r 1a, un espai que és també la seu de l’associació Gay Sitges Link. Per posar-se en contacte amb l’entitat també es pot enviar un correu electrònic a: dmdsitges@gmail.com.

El punt d’informació de Sitges se suma als altres existents arreu del territori català.

Document de Voluntats Anticipades (DVA), també denominat Testament Vital

Un dels objectius fonamentals de l’entitat és promoure la importància de fer el Document de Voluntats Anticipades (DVA), conegut genèricament com a Testament Vital, a través del qual una persona major d’edat, de manera lliure i en plenes capacitats, expressa la voluntat sobre les atencions mèdiques que es volen rebre o rebutjar en cas de no tenir capacitat per expressar-se per ella mateixa. També des de l’Associació DMD es lluita i es reivindica la legalització de l’eutanàsia i el suïcidi mèdicament assistit. 

Lloc i adreça de l'acte

  • Sitges
  • Societat Recreativa El Retiro
  • 20h

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!