Agenda

Fires i festes

9a edició del Remeiart

Santa Margarida i els Monjos | 14-06-2019 09:30 h. fins 16-06-2019

El Remeiart, la fira que cada juny converteix Santa Margarida i els Monjos en l’epicentre del sector de les herbes remeieres, arriba enguany a la seva novena edició i ho fa carregada de novetats entre el 31 de maig i el 16 de juny. Al costat dels actes habituals que ja són un ritual entre els veïns i veïnes del municipi i comarca, en aquesta ocasió s’ha apostat per l’ampliació tant pel que fa a les propostes d’oci com a les més tècniques i especialitzades.

9a edició del Remeiart

Així, el certamen estrena una nova proposta per al vespre del dia 15 de juny que s’ha batejat com La berbena del Remeiart, nom que fa referència a una planta d’ús medicinal que s’anomena “berbena”. La cita serà al Castell de Penyafort i per a tots els públics de 19 a 23.30 h, ja que inclou un espectacle infantil i un concert amb oferta gastronòmica i vins i caves durant tota la vetllada.

Encara en el terreny del lleure, s’ha inclòs una altra proposta, el Remeiart Turístic en la qual la complicitat entre diferents empreses del municipi permetrà mostrar els seus productes. Es tracta de tres propostes que impliquen el celler Clos dels Guarans en aliança amb la Granja Rural d’Espitlles; les caves Markel i el restaurant Arrels, i la mel de Cal Magí amb el Mallofré viticultors.

La tercera novetat té relació amb l’Herbes Campus, que enguany s’amplia a dos dies, el 14 i el 15 de juny. El Molí del Foix tornarà a reunir especialistes i professionals, en aquesta ocasió en el terreny dels olis essencials.

I encara una altra gran novetat per a la 9a edició del Remeiart. En aquesta ocasió es referma l’aposta per l’ambientalització del certamen i tots els actes i activitats es duran a terme seguint criteris de sostenibilitat. L’ús de vaixelles compostables, la promoció de la recollida selectiva de residus i la instal·lació d’un punt d’informació ambiental en seran els màxims exponents.

El tret de sortida el donaran les Cuines i Tapes aquest divendres, 31 de maig, i durant dues setmanes se succeiran més d’una vintena d’actes i activitats relacionades amb les herbes remeieres, entre els que destaquen la cercavila de tapes amb el Drac dels Monjos, la Nit de Vermuts i Licors del dia 8 i la traca final, el dia 16, amb la Fira Remeiart al Castell de Penyafort, amb més de 50 expositors.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte