Agenda del Penedès

Exposicions

Orquídies i Peixos

Sitges | 25-07-2019 20:00 h. fins 26-08-2019

Orquídies i Peixos

En total es podran veure 42 pintures i 2 llibres d'artista, unes obres que han estat creades entre el 2017 i el 2019. Marga Miret afirma que “l'obra dels dos darrers anys té un mateix fil, un mateix tipus de treball, un mateix llenguatge plàstic”. La pintora crea els quadres a partir de la mirada cap a l’interior de les seves vivències i dels seus paisatges. En aquest treball que presenta ara ofereix un art molt personal i instrospectiu.

La mostra s’estructura en tres eixos: la primera sala està dedicada a la idea de Lloc (estructures arquitectòniques, paisatges imaginaris o les pomeres de l'àvia que retraten les seves arrels i  la seva pertinença a un lloc). La segona sala està relacionada amb el concepte de Camí (el viatge, l'aprenentatge i l'experimentació). I la darrera sala està dedicada bàsicament a l'obra de paper. El color blau, el blau de Sitges, també és molt present al llarg de tota la mostra com a referència del mar mediterrani.

En el seu llenguatge plàstic hi inclou també paraules, que són importants per als quadres, com: ‘olor’, ‘aprendre’, ‘llegir’, ‘pensa’, ‘pintar’, ‘escola’, ’mar salada’. La paraula escrita forma part de la part plàstica de l’obra perquè la cal·ligrafia té una estètica. I la paraula, com a element, dóna també sonoritat als quadres.  

En aquesta col·lecció de quadres es recullen elements molt sensorials, parla de  les olors, dels colors, dels sabors i de la sonoritat de les paraules. La pintora ha utilitzat la tècnica mixta damunt de paper i damunt de tela ja sigui amb collage enganxat, grafit i llapis, acrílic o cera per buscar textures i donar-li volum. Marga Miret destaca que: “al meu estil és important el color perquè estructura molt la imatge final, que queda reforçada per la línia de grafit i la línia rascada damunt la pintura”. 

L’artista ha pintat des de petita i reconeix que "pinto quan sóc més feliç. M'ho passo bé pintant”. Després de tenir tan clar la seva vocació va llicenciar-se en Belles Arts. Des de fa molts anys, Marga Miret compagina l’activitat artística amb la seva professió com a professora d’art. Per a l’artista, "el món de la pintura és més íntim, la pintura és més personal i a través de la docència miro de millorar el món i col·laborar en la seva transformació. Ensenyar art és ensenyar a pensar diferent". 

Al llarg de la seva trajectòria ha exhibit el seu treball més enllà de Sitges i a ciutats com Vilanova, Vilafranca i a Barcelona, entre d'altres. En els darrers dos anys ha exposat també a Nova York i a Holanda.

La mostra es podrà visitar fins al 26 d'agost al Centre Cultural Miramar. I a la tardor,  Marga Miret continuarà amb nous projectes com l'exposició que farà a la galeria Tangram de Barcelona que a partir del 9 d'octubre i durant tot el mes.

 


Exposició ‘Orquídies i Peixos’ de Marga Miret
Del 25 de juliol fins al 26 d’agost
Centre Cultural Miramar

Horaris:
De dilluns a divendres 10 a 15 h i de 18 a 20 h
Dissabtes, diumenges i festius
D’11 a 14 h i de 18 a 21 h

Lloc i adreça de l'acte

  • Sitges
  • Centre Cultural Miramar

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!