Agenda

Fires i festes

International Bears Sitges Week 2019

Sitges | estudi de Blanca De Nicolás | 30-08-2019 20:00 h. fins 11-09-2019

La nova edició de la trobada internacional de Bears Sitges arrencarà el 30 d’agost amb l'acte inaugural de la beART a l'estudi de Blanca De Nicolás a les 20.00 hores. Durant l'esdeveniment es programaran un ampli programa d’activitats culturals, lúdiques i solidàries. Segons l’organització, la trobada preveu aplegar uns 7.000 assistents que genera un impacte econòmic de 7.350.000 euros.

International Bears Sitges Week 2019

La trobada internacional Bears Sitges Week arriba a la 18a edició amb una àmplia programació d'activitats culturals, solidàries i lúdiques. L'esdeveniment  s'iniciarà de l’1 a l’11 de setembre i s'allargarà fins a l'11 de setembre, però aquest divendres 30 d’agost ja s’inaugura la programació cultural ‘beART’ a les vuit de la tarda a l'estudi de Blanca de Nicolás.

La Bears Sitges Week, amb un caràcter cultural, solidiari i lúdic, és una de les trobades d’Óssos amb major projecció internacional i la més multitudinària. Aquesta trobada anual inclou entre el programa d’actes la beART Sitges Week, que són 6 exposicions artístiques simultànies en diferents punts de la vila. L’objectiu d’aquesta iniciativa és apropar l’art on hi ha més afluència de gent i de manera gratuïta.

L’organització també posa en valor altres activitats com visites als museus, la tradicional visita pel patrimoni arquitectònic i cultural de la vila, excursions, passejades amb segway o sortides en caiac, entre d’altres. En el marc de la programació d’actes oficials destaquen el Sopar Oficial Benèfic el 5 de setembre a l’Hotel Calipolis i la trobada amb els protagonistes de la sèrie Meet & Greet  Were the Bears Are’ el 6 de setembre a les 22.00 hores. 

Durant la celebració, també s'instal·larà del 2 al 8 de setembre  el Village al passeig Marítim  on es podrà escoltar música i estarà obert de les 21.00 a les 03.00 hores. L’organització demana als participants que respectin el  descans dels veïnat i participin de les activitats programades amb civisme.

L’esdeveniment també destaca pel seu vessant solidari ja que l’organització fa donacions a diferents entitats, fundacions i ONG amb les quals col·labora des de fa anys. Enguany les associacions destinatàries són la Fundació Ave Maria, amb la Taula del Tercer Sector, la Fundació Ramon Martí Bonet, la Fundació Vida útil, l’Associació Gais Positius, l’Associació Gay Sitges Link, la campanya internacional del fotògraf Juan Atino i Una medicina para Venezuela. Alhora també es faran donacions econòmiques per a persones vulnerables, per a la campanya de recollida de joguines i per al projecte propi, anomenat ‘Dret a l’Estudi’, que permet comprar llibres i material escolar a infants sense recursos.  

Des de fa quatre edicions, la Bears Sitges Week també aposta per aconseguir que l’esdeveniment sigui el més sostenible i responsable possible. Segons l’organització en la darrera edició van aconseguir reciclar el 80% dels gots de plàstic utilitzant-ne un model reutilitzable, el 100% del cartró i el 90% del vidre.


Bears Sitges Week genera un impacte de 7.350.000 euros

L'Associació Bears Sitges és una entitat sense ànim de lucre que organitza la trobada anual i aquest 2019 preveu aplegar uns 7.000 assistents. Segons els organitzadors, cada persona es gasta una mitjana de 150 euros per dia en destinació, amb l’allotjament inclòs, i fa una estada mitjana de 7 dies que genera un impacte econòmic a la vila de 7.350.000 euros. Aquestes xifres situen la Bears Sitges Week entre els esdeveniments que major retorn econòmic tenen per al municipi. A més, permet mantenir una major ocupació durant la primera quinzena de setembre, unes dates que es consideren fora del temporada més alta.

Lloc i adreça de l'acte

  • Sitges
  • estudi de Blanca De Nicolás

Informació de contacte    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.


    Avui al Penedès