Agenda

Fires i festes

58a Festa de la Verema de Sitges

Sitges | 11-10-2019 19:00 h. fins 13-10-2019

La festa, que tindrà lloc entre els dies 11 i 13 d’octubre, és una de les celebracions més tradicionals del calendari festiu local. Enguany, la Mostra de Vins obrirà divendres, un dia abans del que fins ara era habitual. Una altra de les novetats, és que diumenge a la tarda es podrà veure una exposició entorn les eines que s’utilitzen en la pesca tradicional i es podrà fer un tast de peix.

58a Festa de la Verema de Sitges

L’actriu Aina Clotet serà l’encarregada de donar el tret de sortida oficial a la Festa de la Verema 2019 amb la lectura del pregó el divendres 11 d’octubre, a les set de la tarda, des de la plaça de l’Ajuntament. D’aquesta manera, començarà la 58a edició de la que és considerada una de les festes que compten amb més tradició de Sitges.

El programa d’actes de la Festa de la Verema continuarà el mateix divendres amb l’obertura de la Mostra de Vins (plaça de La Fragata) que per primera vegada s’obrirà divendres i un any més comptarà amb un gran nombre de cellers i activitats durant tot el cap de setmana.

El diumenge 13 d’octubre tindran lloc els actes més tradicionals de la Festivitat com el premsat del primer most, que simbolitza la primera premsada de la collita i que s’ofereix a la missa per demanar una bona anyada. El Concurs de Trepitjadors de raïm és també un dels actes més populars juntament amb el pesat de la Pubilla i l’Hereu amb el seu equivalent en vi i la inauguració de la font del vi. La programació d’actes finalitzarà amb havaneres a càrrec del grup vilafranquí Xató. Una altra de les novetats d’aquest any, és que diumenge, a partir de les 5 de la tarda a la carpa de tastos, es podrà veure una exposició entorn les eines que s’utilitzen en la pesca tradicional i es podrà degustar un tast de peix fregit, de la mà de la Confraria de Pescadors de Sitges.

La Festa de la Verema de Sitges està organitzada per l’Ajuntament de Sitges i Foment de Sitges amb el patrocini de la Família Torres.

13a Mostra de Vins

La Mostra de Vins forma part de la Festa de la Verema i s’instal·larà durant aquest cap de setmana a la Plaça de la Fragata. De nou tindrà una àmplia representació de vins i caves de cellers de Sitges, el Garraf i el Penedès. Entre els expositors que es podran veure a la Mostra, hi haurà el Cellers Torres al costat d’una variada selecció de cellers.

A la Plaça de la Fragata s’instal·larà la carpa de Tastos, on es podrà fer una petita degustació a càrrec de 3 restaurants membres del Club de Tast amb la col·laboració del Gremi d’Hostaleria de Sitges. La música també serà present en aquest espai amb sessions de DJ i havaneres. La Mostra de Vins, organitzada per Foment de Sitges i l’Ajuntament de Sitges, compta també amb el patrocini de Cellers Torres.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.


    Avui al Penedès