Agenda del Penedès

Altres

Sitges, contra el càncer de mama

Sitges | Diferents indrets | 19-10-2019 20:00 h. fins 22-10-2019

Sitges, contra el càncer de mama

L’acte oficial tindrà lloc dissabte, 19 d’octubre, a les vuit del vespre al Saló de Plens de l’Ajuntament, i comptarà amb la participació del regidor de Salut Pública, David Martínez; i de la coordinadora territorial de l’AECC, Blanca Xifré. Tot seguit es procedirà a il·luminar l’església de Sant Bartomeu i Santa Tecla de color rosa, una il·luminació especial que romandrà fins a mitjanit.

A més de l’acte institucional, l’Associació Espanyola Contra el Càncer instal·larà, dimarts 22 d’octubre al matí una taula informativa al Cap de la Vila.

El càncer de mama és el tipus de tumor més freqüent entre les dones. Es calcula que 1 de cada 8 patirà la malaltia al llarg de la seva vida. A Catalunya, prop de 4.500 dones són diagnosticades de càncer de mama cada any. Tot i que la mortalitat s’ha reduït molt en els darrers anys, els experts insisteixen en la importància del diagnòstic precoç.

La prevenció és un altre dels elements clau per reduir l'impacte del càncer. Segons el departament de Salut, malgrat que es desconeixen les causes exactes d'aquest tipus de càncer, el Codi Europeu contra el càncer recull algunes recomanacions per disminuir el risc de càncer de pit: tenir un pes saludable i evitar l'obesitat -especialment després de la menopausa- , fer activitat física regularment, reduir el consum d'alcohol i practicar la lactància materna.

Tot i que en menys mesura, aquest tipus de tumor també afecta els homes. A Catalunya, cada any es diagnostiquen 40 nous casos.

 


PROGRAMA


Dissabte, 19 d’octubre

20:00h Acte oficial al Saló de Plens de l’Ajuntament. L’acte comptarà amb la presència del regidor David Martínez i de la coordinadora territorial de l’AECC, Blanca Xifré.

A continuació, s'il·luminarà de color rosa la parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla.

Dimarts, 22 d’octubre

Durant tot el matí l’AECC organitza una taula informativa al Cap de la vila. 

Lloc i adreça de l'acte

  • Sitges
  • Diferents indrets
  • parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!