Agenda del Penedès

Altres

Presentació d'Aquelarre, associació cultural de dones creadores a Sitges

Sitges | 08-03-2020 12:00 h.

Presentació d'Aquelarre, associació cultural de dones creadores a Sitges

Neix com a plataforma per la promoció, la divulgació i la visibilització de les expressions artístiques de les dones, fent menció especial de la dona LBT donat que aquesta pateix una doble discriminació, amb la intenció de recuperar un espai local de creació artística, de trobada, de germanor.

Aquelarre Cultural té caràcter inclusiu, està obert als homes que assumeixen la visualització i el recolzament del paper artístic i cultural de les dones.

La Junta directiva de l’Associació és declara ambiciosa: pretenen crear debat, reivindicar i visibilitzar la dóna creadora impulsant i organitzant activitats culturals, esportives i lúdiques que promoguin la participació social i cultural de les dones, amb la participació, no només de les artistes que vulguin col·laborar si no també de la complicitat de la ciutadania.

Després d'uns mesos d'existència en el qual han col·laborat amb altres entitats i associacions en diferents esdeveniments, serà aquest diumenge 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, la data escollida per fer la seva presentació pública a la sala polivalent de El Retiro de Sitges, a les 12:00h.

Desprès de la presentació, el públic assistent podrà gaudir d’un vermut literari pictòric on l’escriptora Martha Lovera presentarà la seva primera novel·la Eternamente en tus ojos (ed. Hebras de tinta, 2019) mentre la artista Anna Font Mas pintarà en viu un quadre d’estil abstracte, basat en la xerrada sobre la novel·la que l’autora mantindrà amb la conductora de l’esdeveniment, la Prado G. Velázquez, escriptora sitgetana i membre de l’associació.

A més d’aquest primer fet, l’Aquelarre Cultural treballa en una àmplia oferta d'activitats, com ara: clubs de lectura, concursos i premis, recitals, teatre, cinefòrum, concerts, exposicions fotogràfiques, presentacions de contes, llibres i cómics, entre d’altres. Inclouran xerrades i col·loquis oberts sobre temes d’actualitat (sempre amb una base artística de fons i perspectiva de gènere), dirigides a obtenir un major enriquiment cultural i una convivència harmònica que afavoreixi la promoció, la plena igualtat i la no discriminació de la dona i la dona LBT en l’àmbit social, cultural, esportiu i de lleure.

Des d’Aquelarre Cultural declaren el seu dessitg de recuperar l'esperit artístic i cultural de Sitges on la dona creadora estigui present d'una forma activa, inclusiva i plural, col·laborant a fer un altre Sitges.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!