Agenda

Teatre, dansa i arts escèniques

Festival Re-evoluciona

Sitges | 17-07-2020 23:00 h. fins 19-07-2020

Es tracta del primer festival presencial d’arts de carrer que es durà a terme des del decret d’estat d’alarma, un festival que s’ha programat respectant les restriccions dictades per les autoritats sanitàries. El certamen inclou els espectacles de tres companyies de circ, tres companyies de dansa i un concert íntim de molta qualitat. Tots els espectacles es realitzaran a dos espais públics a l’aire lliure de la vila: a l’Hort de Can Falç i La Fragata.

Festival Re-evoluciona

Les Impuxibles amb la pianista Clara Peya preestrenaran l'espectacle ‘Des-espera’ i la companyia Madam Gaüc preestrenarà ‘Fil’ mentre que Kolektiv Lapso Cirk posaran en escena ’Ovvio’, i la companyia Ricky el Profesor de Tenis portaran el muntatge ‘Profesor de tenis’. La programació es complementarà amb dos espectacles de dansa ‘Ballant ballàvem’ de Laia Santanach i ‘Niágara’ de La Intrusa, i també, amb un concert de Gerard Quintana i Xarim Aresté.

El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, assegura que “aquest festival és una activitat cultural no prevista en la programació inicial de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges, però finalment s’hi ha incorporat perquè creiem amb el projecte i, sobretot, volem que Sitges estigui al costat del sector professional de les arts escèniques programant noves activitats i dinamitzant la programació cultural d’aquest estiu”. Xavier Salmerón afegeix que “aquesta activitat se suma a la programació cultural extraordinària que estem organitzant, com el cinema a la fresca, concerts de talent local i concerts del Racó de la Calma, i que es presentarà la setmana vinent”.

El creador del festival Fes+Chapeau, Isaac Domínguez, afirma que el “Re-evoluciona és un festival dedicat al nostre llenguatge, el Circ, un festival que reivindica les ‘arts del moviment en risc’. Aquest certamen, que dóna suport a nous llenguatges catalans en les arts escèniques, vol reflexionar sobre el concepte de l'equilibri: l’equilibri  en la societat, l’equilibri de ser o no ser artista, l’equilibri del contacte, l’equilibri de sobreviure, de la vida i la mort, quina és la gota que fa vessar el got? l’equilibri en l’acció artística, del que marca la normalitat i/o el que és incorrecte, de cada un de nosaltres, l’equilibri d’un somriure, els límits de l’equilibri, professió, vocació, ambdues coses?”.

La majoria de les propostes tindran dues actuacions per mantenir l’aforament limitat seguint les normes de seguretat en Fase 2. Així l’Hort de Can Falç tindrà una capacitat per a 200 persones i La Fragata per a 400. La regidoria de Cultura adaptarà tota la programació a la situació que es vagi produint en cada moment. 

El festival serà de pagament a preus molt accessibles, des de 5 a 12 euros. Des d’aquest dijous, 4 de juny a les dotze del migdia, i fins diumenge es posen a la venda a la pàgina web del festival 50 abonaments a 35 euros per veure tots els espectacles. A partir de dilluns es posaran a la venda telemàticament les entrades anticipades també a la pàgina web del festival: http://fespluschapeau.org/festival-fes-chapeau/.

Programació Festival Re-evoluciona Sitges 2020

17 de juliol
Kolektiv Lapso Cirk  
‘Ovvio’ a les 19.00 h i a les 21.00 h
17 de juliol
Hort de Can Falç
Entrades anticipades: 10 euros
Entrades a taquilla: 12 euros

Les Impuxibles amb Clara Peya
‘Des-espera’ (dansa) Preestrena
18 de juliol
La Fragata a les 23.00 h
Entrades: 8 euros

18 de juliol
Ricky el Profesor de Tenis
‘Profesor de tenis’ (circ)
18 de juliol
La Fragata, a les 18.00 h i a les 20.00 h
Entrades: 5 euros

Gerard Quintana i Xarim Aresté
(Música)
18 de juliol
La Fragata, a les 23 h
Entrades: 8 euros
19 de juliol
La Intrusa
‘Niágara’ (dansa teatre) 
18 de juliol
Hort de Can Falç, a les 19.15 h
Preu: 6 euros

Madam Gaüc
‘Fil’ (circ) preestrena
19 de juliol
La Fragata, a les 20.00 i a les 22.00 h
Anticipada 10 euros
Taquilla: 12 euros
Laia Santanach
‘Ballant ballàvem’ (dansa)
19 de juliol
Hort de Can Falç, a les 12.00 h i a les 21.00 h
Preu: 5 euros 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte

  • 5 €


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.


Avui al Penedès