Exposicions

Exposició sobre la riquesa dels 26 km de costa de la comarca del Garraf

Sitges | 07-11-2020 08:51 h. fins 29-11-2020

Exposició sobre la riquesa dels 26 km de costa de la comarca del Garraf

l cap de setmana del 14 i 15 de novembre estarà tancat, però es podrà tornar a visitar el tercer i quart cap de setmana del novembre (dies 21, 22 i 28, 29), també en els mateixos horaris de matí i tarda. 

La mostra és un passeig pels 26 quilòmetres de costa del Garraf, des de Cubelles fins a Sitges, amb fotografies de l’Associació ProMar, David Gómez i Mike Alentorn, que també s’ha encarregat del disseny. Amb aquestes imatges, es vol fer una nova mirada a aquests espais i contribuir a la seva protecció. De fet, molts d’aquests llocs ja són espais naturals preservats com a Llocs d’importància Comunitària, Zona d’Especial Protecció per a les Aus o estan dins de la Xarxa Natura 2000.

L’exposició permet visualitzar l’alt valor ambiental d’aquests diversos espais naturals vora el mar. Es tracta de llocs rics en patrimoni natural i històric (amb garrigues, pinedes i matollars) i també interessants geològicament, per una costa abrupta formada per  platges, cales, coves, esquerdes, falles, penya-segats i canyissars, a banda de zones deltaiques i fluvials.

A ‘Arran de mar’ també s’hi troben vinyes i conreus, camins de ronda, senders i grans recorreguts. El patrimoni arquitectònic d’ermites i castells es combina amb el de coves amb restes prehistòriques, amb el denominador comú del mar, un element fonamental per entendre la comarca, i que també és un altre espai d’elevat interès natural.
Aquesta exposició està coordinada pel Servei de Medi Natural i Litoral del Consell Comarcal del Garraf i arriba a Sitges de la mà del Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sitges.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!