Exposicions

Trencant mites: Contra l’estigma i la discriminació a persones amb VIH

Sitges | 01-12-2020 15:30 h. fins 30-12-2020

Trencant mites: Contra l’estigma i la discriminació a persones amb VIH

La situació actual amb la pandèmia de la COVID-19 ha deixat en silenci la lluita contra el VIH. Malgrat tot, no hem defallit en cap moment en la batalla contra l’estigma i la discriminació, així com el desenvolupament de noves estratègies de prevenció.

Les persones seropositives, avui en dia, continúen patint discriminació i estigmatizació, per molt que no s’en parli. És feina de tots combatre-la mitjançant la informació veràç i contrastada.

En els darrers anys hem pogut avançar en materia de prevenció, així com de la qualitat de vida de les persones seropositives. Avenços com la vacuna terapèutica i la vacuna preventiva seran una realitat en un no-rés. L’aprovació i posada en circulació de la PReP ja es un fet que s’afegeix a les eïnes de prevenció.

Gay Sitges Link, com no podia ser menys, ha aconseguit portar a Sitges la prova ràpida, gratuïta i confidencial de detecció precóç de VIH/Sífilis, tota una fita a destacar, fruit d’un treball intens per part de la nostra Àrea de Salut i dels nostres voluntari/es. Properament se n’afegiran d'altres, com ara la de l’Hepatitis C.

A més a més, Gay Sitges Link serà clau a la 3ª fase del estudi Mosaico: el primer estudi de caràcter mundial d’una vacuna preventiva contra el VIH que ja es troba en fase de testeig en èssers humans.

Des de GSL us convidem a no oblidar i a no baixar la guardia. Per aquest motiu us proposem una sèrie d’actes del dia 1 de Desembre, el Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA.

El programa d’esdeveniments al voltant del Dia Mundial de la Sida 2020 que hem organitzat des de Gay Sitges Link aquest any s’ha vist modificat en forma, que no en contingut, missatge i energia. Degut als temps que estem visquent han hagut certes restriccions per seguretat i per complir amb la normativa COVID-19.

Lloc i adreça de l'acte

  • Sitges
  • Biblioteca Santiago Rosiñol

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.    Avui al Penedès