Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Presentació del llibre "La ciutat de Vilageltrú. Atles literari"

Sitges | Jardins del Retiro | 25-04-2021 12:00 h.

Presentació del llibre

La ciutat de Vilageltrú. Atles literari. A partir d’una recopilació de 300 textos de 163 autors, dels quals 110 no són fills de Vilanova i la Geltrú, l’autora ha compost uns recorreguts literaris que es poden seguir en el llibre, però que també es poden realitzar físicament, tenint el llibre com a guia. El mestratge d’en Vidal Vidal és un referent del qual beu l’autora per a la creació del llibre. Aquests tipus de llibre són una via per conèixer la vida i la història d’una ciutat a través dels textos literaris.

El llibre arrenca amb un text de Jaume I. Es tracta d’una carta de poblament i franqueses on ofereix la seva protecció i eximeix de les exaccions reials, és a dir, d’exigir impostos. (Document de 1274) i conclou amb un de Pi de Cabanyes de l’any 2000 (n’hi ha de posteriors però s’ordenen per temes per tal de mantenir l’estructura dels recorreguts i no per datació cronològica) que és tota un declaració: “Un llibre, sí, pot salvar una vida...” perquè identifica perfectament el sentiment de l’autora en crear una obra que és, en les seves pròpies paraules, “una antologia literària-calaix de sastre de mil històries, anècdotes, vivències i personatges”.

Lloc i adreça de l'acte

  • Sitges
  • Jardins del Retiro
  • Carrer Àngels Vidal, 16

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!