Agenda del Penedès

Altres

Un mar de Malvasia

Sitges | 09-05-2021 11:00 h.

Un mar de Malvasia

Un mar de Malvasia lliga el cultiu de la malvasia i la pesca artesanal, oficis ancestrals a Sitges, en una experiència conjunta, on els participants poden conèixer els entorns dels dos mons, tant la varietat de raïm local com les arts de la pesca al territori. L’acte està acompanyat d'un àpat mariner elaborat per un pescador local, regat dels millors vins de malvasia del Celler de l'Hospital. L’entrada té un cost de 30€. La proposta està dins de la programació Llotja DO, iniciativa liderada per Node Garraf i que posa en valor tots aquells productes de la terra i del mar que tenen una presència especial i una trajectòria a la comarca.

L’objectiu d’Un mar de malvasia és sensibilitzar als visitants de la fragilitat del medi, i que cal preservar per aconseguir mantenir un equilibri entre l’ocupació humana, l’activitat turística i la natura. Sitges, històricament, és un espai que ha sofert molts canvis, ja que ha estat pol d’atracció de població, ja sigui per a viure-hi, o com a espai de turisme. I els oficis que predominaven des d’època moderna han estat relacionats amb la terra, sobretot aquells pagesos que cultivaven la vinya, i abocats a la mar, amb els mariners que exportaven el vi i els pescadors, dedicats a la pesca menor i artesanal. Les vinyes del sorral, aquelles que estaven a tocar a peu de platja a la zona de Terramar i del Vinyet, són el clar exemple d’aquesta simbiosi i convivència d’oficis i realitats.

La costa del Garraf és una de les més riques del Mediterrani, ja que hi arriben els nutrients de les innumerables rieres i aqüífers que hi desemboquen, provinents del massís del Garraf. La pesca artesanal de Sitges durant segles ha estat conscient de la biodiversitat que ofereixen aquestes condicions, esdevenint una font de vida molt rica, una de les més preuades de la costa catalana. De la mateixa manera, la malvasia vol, i necessita mar. La proximitat de les vinyes de Malvasia de Sitges amb el Mar Mediterrani aconsegueix un toc salí únic.

L’activitat segueix totes les mesures de seguretat sanitàries pertinents: grups reduïts, tast i degustació a l’aire lliure, i compliment dels horaris prestablerts per les autoritats.

Lloc i adreça de l'acte

  • Sitges
  • Centre d'Interpretació de la Malvasia

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!