Agenda del Penedès

Fires i festes

Corpus de Sitges 2021

Sitges | 04-06-2021 11:00 h. fins 13-06-2021

Corpus de Sitges 2021

Les catifes es començaran a confeccionar, per part de grups de catifaires habituals amb qui la Comissió de Corpus ja ha contactat, cap a les 7 del matí i l’espai tindrà un accés restringit fins que s’acabin les catifes, cap a les 11. A partir de les 11 del matí del diumenge 6 de juny (Corpus) i fins a les 18.45 h, es podrà fer un recorregut ordenat i controlat per aquestes cinc catifes. S’accedirà al circuit per la plaça de l’Ajuntament des del carrer Major i se sortirà pel carrer Fonollar cantonada carrer Sant Joan. Dins del circuit també es podrà visitar ‘L’Ou com balla’, al Palau Maricel, fins a les 14 h.

Anna Grimau, pregonera

La confecció d’aquestes cinc catifes és la gran novetat d’una edició del 2021, que tindrà la periodista Anna Grimau com a pregonera de la festa. El Pregó es donarà a conèixer a través de les xarxes socials de la comissió del Corpus i de l’Ajuntament de Sitges, el divendres 4 de juny a les 7 de la tarda. Una altra de les incògnites de la festa és el cartell i la imatge gràfica de la festa que enguany ha estat obra de l’artista Albert Llobet.

Totes les novetats del Corpus del 2021 s’han presentat aquest dimarts a les 7 de la tarda, a través d’un vídeo publicat a les xarxes socials i que ha servit també per donar a conèixer l’exposició ‘El Corpus de la gent’, que es podrà veure des d’aquest dimecres i fins el diumenge 13 de juny a Can Falç de Mar. L’horari d’obertura de la mostra és de dilluns a divendres, de 17 a 20 h. i dissabtes i diumenges, de 10 a 14 h i tarda de 17 a 20 h.

També aquest dimecres 26 de maig comença el Concurs per guanyar els rams que lluiran les gegantes i les bèsties de foc. A través de Facebook i Instagram, cada dia es farà una pregunta fins el 4 de juny.

El Centre d’Interpretació de la Malvasia (CIM) se suma a la festa i el dissabte 29 de maig farà una jornada de portes obertes, de 5 de la tarda a vuit del vespre, amb visita lliure i degustació de Malvasia en acabar. El mateix CIM acollirà la taula rodona “El clavell és femení”, a partir de les 18.30h. Alba Gràcia conduirà una sessió on el  Corpus sitgetà es reivindicarà en clau de dona en escenaris i lideratges femenins.

La setmana del dilluns 31 de maig comença amb la decoració que s’instal·larà a l’entrada d’algunes botigues del centre de Sitges, amb imatges en gran format de persones fent catifes.

Finalment, la vigília de Corpus, el dissabte 5 de juny, estaran exposats a l’interior de l’Ajuntament les tres parelles de gegants de Sitges, el Drac i l’Àliga. Al llarg del matí, l’artista Àngel Lorenzo dirigirà la decoració del Pati Blau i a la tarda es prepararà la flor per a les catifes i es faran els dibuixos al terra en els seus espais corresponents. El mateix dissabte, a les 7 de la tarda, Can Falç de Mar també acollirà la inauguració de la 81ena Exposició nacional de clavells, que se sumarà a l’exposició ‘El Corpus de la gent’, que també es pot visitar en el mateix espai i també fins el 13 de juny, quan es farà l’acte de la cloenda de les dues exposicions.

Lloc i adreça de l'acte

  • Sitges
  • plaça de l’Ajuntament

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!