Agenda del Penedès

Altres

Sitges acull la campanya #ExigimoslaIgualdadTrans que reivindica el dret d'autodeterminació de les persones trans

Sitges | 24-06-2021 11:00 h.

Sitges acull la campanya #ExigimoslaIgualdadTrans que reivindica el dret d'autodeterminació de les persones trans

Sitges acollirà el 24 de juny l'acció reivindicativa #ExigimosLaIguadTrans, campanya estatal en favor dels drets trans organitzada per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB), Fundació Triangle i Chrysallis, Associació de Famílies de Menors Trans, per a fomentar la mobilització ciutadana en favor dels drets trans, especialment, l'autodeterminació de gènere.
En el marc d'aquesta campanya, una bandera trans recorrerà Espanya per a reivindicar la igualtat de drets de les persones trans. Serà rebuda en diferents ciutats en una sèrie d'actes i concentracions en carrer per a simbolitzar l'arribada de la igualtat legal per a la part més vulnerable del col·lectiu LGTBI.

La bandera arribarà aquest dijous al Triangle Rosa, el Monument contra la LGTBIQ+fòbia, en el qual es presentarà a la ciutadania que la rebrà en una concentració convocada per les tres entitats organitzadores de la campanya a les 11.00 hores en el mateix lloc.
Posteriorment, a les 12.00 hores s'iniciarà el trasllat de la bandera desplegada per Passeig Marítim en direcció al Ajuntament de Sitges, pujant les escales de l'Església, on l'associació LGTBIQ+ Colors Sitges Link, El Punt R i L’Esquerda convidaran a les autoritats locals a signar la bandera trans en un acte institucional com a mostra del seu compromís i el seu suport en favor de la igualtat trans. L'acte comptarà amb la presència d'Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges, i Julia Vigó, regidora d'igualtat.

Amb aquests esdeveniments a Sitges, es dóna continuïtat a un recorregut per tota Espanya que va acompanyat d'una sèrie de concentracions setmanals. La campanya acabarà a Madrid el mes vinent de juny amb un acte enfront del Congrés convocat en el marc de l'Orgull Estatal, en el qual es lliurarà la bandera subscrita per diferents personalitats de la política autonòmica i local.

La bandera estarà a Sitges un sol dia, ja que l'endemà estarà a Barcelona, i FELGTB, Triangle i Chrysallis, en col·laboració amb les seves entitats locals Colors Sitges Link Associació LGTBIQ+, Punt R (St. Pere de Ribes) i L’Esquerda (Vilanova i la Geltrú) conviden a la ciutadania de la comarca del Garraf al fet que es concentri, “vista” les seves ciutats amb la bandera trans i amb missatges en favor de la igualtat (balcons, fanals, etc.).

Amb aquesta iniciativa es pretén evidenciar que la societat espanyola secunda majoritàriament els drets humans de les persones trans i defensa el seu dret a veure reconeguda la seva identitat sense necessitat que ni jutges, ni mèdics hagin d'acreditar-lo. Les organitzacions convocants recorden que “no hi ha major vulneració dels drets humans que el que una altra persona tingui el poder de decidir qui ets”. Així mateix, es pretén evidenciar que, actualment, les persones trans tenen més o menys drets en funció del territori en el qual resideixin i que es necessita de manera urgent una llei estatal integral que unifiqui criteris i garanteixi que aquestes persones puguin veure reflectida la seva identitat en el seu DNI, ja que això és competència estatal.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


  T'ha interessat aquest acte?

  Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.  Avui al Penedès


  SEGUEIX-NOS

  Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

  Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!