Agenda del Penedès

Fires i festes

Colors Sitges Queer Fest

Sitges | Diferents indrets | 29-09-2021 11:00 h. fins 03-10-2021

Colors Sitges Queer Fest

El tret de sortida serà el 29, a l'escenari de Queenz Cabaret Restaurant (Carrer d'Espalter, 2-4), on es presenta l'espectacle "Varietés". Allà es donaran cita  els monòlegs teatrals de Dante Martín, Carmina Soler, la performance de Martin Lewton, la dansa contemporània de la CIA. sitgetana SitgesCreart (Silvia Cuesta & Jasanzo) i la música, amb la veu de Lionel Cross.

Tot i que el mateix 29 tindrà lloc, des de les 11h fins a les 18h, el taller Mouve to be different, conduït per Raffaella Gallo, dansaterapeuta certificada i professora de Dansa Teràpia Aplicada a Torí (Itàlia). El laboratori conjugarà dansa i moviment, espai i imatges, paraules i narració. L'objectiu és la construcció d'una performance final oberta al públic.

Dijous 30 serà tard d'estrenes i inauguracions. A la biblioteca Santiago Rusiñol (Plaça de l'Ajuntament, 13) serà la presentació en primícia de la novel·la “Aquello que fuimos” de Martha Lovera, autora veneçolana establerta a Alacant. Aquest mateix dia, a l'Art i Cafè (Carrer de Joan Tarrida, 10-12), tindrà lloc la inauguració de “Alta tecnología Travestí ¡Que lo trans sea ley!” i visita “Neotravestismo” de l’artista gràfic Rubén Antón.

El divendres 1, als Jardins de Beyrouth de l'Hotel Sitges Royal Rooms (Carrer de Francesc Gumà, 17), la cantant Christina Falcinella estrenarà l'espectacle "KHAIREMERI Project, Queer intersections" acompanyada per Toni Sánchez al baix i al piano. Es tracta d'una es tracta d'un recorregut personal entre cançons transgènere (musical?) i poesies de dones, per donar la veu cantant a l'alteritat, reticent a classificacions ortodoxes de la visió de el món en femení.

El dissabte 2 serà un dia ple d'activitats. A les 11:00 tindrà lloc la Ruta Especial Queer: una ruta a peu per la història queer de Sitges, a la qual cal apuntar-se mitjançant el web de Colors Sitges Link (colorssitgeslink.org). A l'escenari dels jardins del Retiro (Carrer d'Àngel Vidal, 17-21) començarà a les 12:00 el col·loqui "Literatura LGTBIQ +: quant hem canviat?", amenitzada per la Dj Pilar Cordero, que comptarà amb la periodista Sandra Bravo, i els escriptors i escriptores Pablo Wessling, Martha Lovera, Robert Monzonis i Manuel Gerardo. Ja a les 17:15 h, al mateix lloc, per als menuts i els no tan menuts, l'actriu Marta Marco presentarà el seu espectacle de contacontes "Ser o no ser". A les 18:30h, al Queenz Music Bar (Carrer Bonaire, 17)  tindrà lloc una Jam Session Poètica, a càrrec de les rapsodes Adelaida Guasch, Elisa Lein, Ingrid Garasa, Santi Calleja i Trizas de Papel. A la nit, es tancarà la jornada amb l'espectacle Flamenco Queer als Jardins del Retiro.

El setè art també està present en aquest queer fest

El matí del diumenge 3, al Cinema Retiro (Carrer d'Àngel Vidal, 17-21), hi haurà una mostra de curtmetratges LGTBIQ+, que enllaçarà amb el vermut literari sobre "La novel·la gràfica i el còmic com a eina activista", moderada per la il·lustradora sitgetana Montse Casaoliva, la participació del i de la dibuixant Sebas Martín i Rocío Vidal, l'autor Ian Bermúdez i l’il·lustrador Carlos Cubeiro. I, per acabar, a la tarda, el Colors Queer Talent Show, el concurs de talents que comptarà amb un jurat d'excepció: Jordi Milà (director La Cubana), Nacho Ruiz (organitzador de gala drag queen de Sitges), la cantautora Lydia Ruiz , el televisiu Pablo Wessling i el cantant Hugo Marlo.
Gran suport de promotors i patrocinadors locals i comarcals

Encara que El Retiro es converteix en la seu principal de festival, també acolliran la 1ª edició del Colors Sitges Queer Fest: el Queenz Cabaret Restaurant, la Biblioteca Santiago Rusiñol, l’Escorxador, el Cocktail Bar Queenz, la galeria Art i Cafè i el Sitges Hotel Royal Rooms.

A més, han estat moltes les entitats i empreses que han col·laborat perquè aquesta edició sigui possible. A les ja esmentades anteriorment, se sumen: Diputació de Barcelona, ​​Associació de Joves de Cubelles, Jungle Fest, Sweet Life, Sitges English Theatre Company, Aquelarre Cultural Sitges, FELGTB, Grup Parrots, La Pícara, Dolce Hotel, Gala Drag Queen, Sitges Pride, Cineclub Sitges, Jasanzo, SitgesCreart, el Cable i Sala Joiers.

Mitjançant la cultura, Colors Sitges Link pretén crear complicitats amb Sitges i les seves entitats culturals, com la Societat Recreativa El Retiro, i implicar la ciutadania, així com aportar un altre gra de sorra perquè la Vila recuperi l'aura artística que, històricament, ha tingut.
Amb el suport de l'Ajuntament de Sitges (Regidoria de Turisme, Sitges Anytime), l'associació LGTBIQ+ Colors Sitges Link impulsa i organitza aquest primer festival cultural des d'una perspectiva queer, entenent el concepte com la manifestació pública de la persona que viu la vida i , per extensió, l'art d'una manera diferent al que estableix la societat hegemònica i normativa.

Lloc i adreça de l'acte

  • Sitges
  • Diferents indrets
  • Queenz Cabaret Restaurant

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!