Agenda del Penedès

Altres

Correllengua 2021 a Sitges

Sitges | 16-09-2021 19:00 h. fins 18-09-2021

Correllengua 2021 a Sitges

Sitges se suma un any més al Correllengua, del 16 al 18 de setembre, amb una programació d’actes culturals i musicals. Enguany el Correllengua celebra la seva 25a edició amb l’homenatge a l’escriptora d’Alocoi, Isabel-Clara Simó.

La conferència ‘Rumors i mentides sobre llengua catalana’ a càrrec d’Enric Gumà, a l’Espai Cultural Pere Stämpfli- seu del Grup d’Estudis Sitgetans (GES), donarà el tret de sortida al Correllengua 2021 de Sitges, el dijous 16 de setembre, a les 19 hores. Durant l’acte Gumà també presentarà els seus darrers llibres ‘El català tranquil’ i ‘Molt a favor’. 

La programació continuarà divendres 17 de setembre, amb la conferència ‘Isabel-Clara Simó: la llengua, el país, la llibertat’, a càrrec de l’escriptora i professora vallenca, Margarida Aritzeta, Creu de Sant Jordi 2018, a les 19 hores a la Biblioteca Santiago Rusiñol. En aquests dos actes l’aforament és limitat i la reserva es farà per ordre d’arribada.

El Correllengua 2021 clourà amb un seguit d’actes programats el dissabte 18 de setembre a l’Hort de Can Falç. Les propostes començaran amb la lectura del Manifest del Correllengua a les 11.30 hores, i la lectura dels textos de l’homenatjada Isabel-Clara Simó amb acompanyament musical de clarinet, a càrrec de No em Toquis la Tecla.

A continuació, a les 12 hores es programarà el Vermut i glosa amb les primeres espases de la improvisació de versos, a càrrec de Cor de Carxofa sobre música popular. L’activitat és gratuïta però per assistir als dos actes del Correllengua, que es faran al matí, cal reservar entrada a través d’aquest enllaç https://bit.ly/GlosaSitges.

A la nit, a les 22 hores, tindrà lloc el concert del grup reggae, rock i ska, La Fera, que hi presentarà el seu primer disc ‘Brama’ per posar el punt final al Correllengua 2021. Per assistir-hi cal també reservar l’entrada a través d’aquest enllaç. 

Correllengua

Com cada any, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), com a entitat impulsora del Correllengua al Principat i la Catalunya Nord, pretén a través de la vida i l’obra d’un autor, reivindicar la llengua, la cultura i els anhels del poble català. 

 

Programació CORRELLENGUA 2021

Dijous 16 de setembre

19 h    Espai Cultural Pere Stämpfli-seu del Grup d’Estudis Sitgetans
           Enric Gomà parlarà de “Rumors i mentides sobre la llengua catalana” i 
           presentarà els seus darrers llibres.

Divendres 17 de setembre
19 h     Biblioteca Santiago Rusiñol
            Conferència “Isabel-Clara Simó: la llengua, el país, la llibertat” a càrrec de
            l’escriptora i professora vallenca Creu de Sant Jordi 2018, Margarida Aritzeta.

(Per a aquests dos actes l’aforament és limitat, la reserva es farà per ordre d’arribada)


Dissabte 18 de setembre


11:30 h Hort de Can Falç
              Lectura del Manifest del Correllengua i Lectura de textos de l’homenatjada,
              Isabel-Clara Simó amb acompanyament musical de clarinet, a càrrec de No        
              em toquis la Tecla.

12 h   Hort de Can Falç
          Vermut i glosa a càrrec de Cor de Carxofa, amb les primeres espases       
           catalanes de la improvisació de versos sobre música popular.
           Reserva prèvia: https://bit.ly/GlosaSitges

22 h  Hort de Can Falç
         Concert del grup de reggae, rock i ska La Fera.
          Reserva prèvia: enllaç. 
 

Lloc i adreça de l'acte

 • Sitges
 • Espai Cultural Pere Stämpfli

Informació de contacte


  T'ha interessat aquest acte?

  Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.  Avui al Penedès


  SEGUEIX-NOS

  Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

  Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!