Altres

Sitges commemora el 25N contra les violències masclistes

Sitges | 25-11-2021 19:00 h.

Sitges commemora el 25N contra les violències masclistes

Les violències masclistes són una vulneració dels Drets Humans que es duen a terme mitjançant la violència exercida contra les dones. La violència masclista es pot exercir de manera puntual o reiterada i té una afectació diària i quotidiana en la vida de moltes persones, ja siguin les mateixes supervivents o el seu entorn afectiu. Per aquesta raó, el lema de la campanya, ‘Cada dia’, afegeix les reivindicacions ‘No callem. No som còmplices. Aturem les violències masclistes’, i posa noms i cognoms a les dades oficials de dones assassinades aquest 2021.

Cinc menors han estat assassinats pels seus progenitors durant el 2021 (42 des del 2013) i 40 dones han estat víctimes mortals per feminicidis a l’Estat Espanyol i Catalunya, en el que va d’any, segons l’estadística de Víctimes Mortals per Violència de Gènere, de la delegació del Govern contra la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat.

La campanya del 25N descriu també les violències existents i menys conegudes com la violència vicària, l’obstètrica, la digital o l’econòmica; i difon els serveis d’atenció i assessorament. Les dones i persones víctimes de situacions de violència masclista disposen del telèfon d’atenció 900 900 120. Es tracta d’un servei d’atenció 24 hores, gratuït i confidencial, en 124 idiomes, que disposa de professionals, advocades, i psicòlogues que poden contactar amb serveis d’emergència, en cas que sigui necessari.

També poden trucar al 016, un telèfon 24 hores que no deixa marca a la factura, tot i que cal esborrar-lo perquè no consti al llistat de trucades del telèfon. Al 016 s’ofereix informació i assessorament jurídic en matèria de violència de gènere. Altres telèfons d’interès són el 112 d’emergències i el 938110016 de la Policia Local de Sitges, així com el 938113180 del Servei d’Informació i Atenció a les Dones de Sitges (SIAD), un espai de relació que ofereix suport, orientació i assessorament (legal i psicològic) des d’una perspectiva de gènere. Les persones interessades poden també contactar amb el SIAD al correu electrònic igualtat@sitges.cat. 

Lloc i adreça de l'acte

  • Sitges
  • plaça de l'Ajuntament

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!