Conferències, col.loquis

Presentació de 'Llums de far i converses de barana'

Sitges | 27-01-2022 19:00 h.

Presentació de 'Llums de far i converses de barana'

El farer, melodramàtic i narcisista, escriu el seus pensament, els seus silencis, les seves dèries en fulls de llibreta, com si fos un diari, per deixar constància de la seva existència. Són relats poc convencionals que parlen d’amor i desamor, eròtics o erotitzants, i ni una cosa ni l’altre. L’autor escull el far per la seva gran simbologia, com a generador de positivitat, pel seu magnetisme. Les converses amb el far i amb Elna alliberen el farer de pensaments que el pertorben. Sorgeix el seu far interior i escriu, amb claredat, eclèctic, amb un llenguatge propi ple de metàfores, sense cap més propòsit que llençar i omplir el mar ampolles de vidre plenes de missatges.

Jesús Castillo Prado (Vilafranca del Penedès, març de 1972). És llicenciat en historia i Graduat Superior en arxivística. En l’àmbit de la recerca històrica ha participat en la publicació de La repressió del primer franquisme a l’Alt Penedès. 1939-1948 (Cossetània, 2009), Dietari d'en Lluís Queralt i Via. Notes i transcripció (Institut d’Estudis Penedesencs, 2007), Adolf Lara (1869-1935). L'estela dels vitralls. Retrat d'un retratista (Museu del Vi-Museu de Vilafranca, 2005), El cementiri de Vilafranca del Penedès. Fins arribar aquí tot va anar bé (Jordi Valls, editor, 2004), i ha participat en l’elaboració de diversos capítols de la sèrie Retalls d’història, emesa per la Xarxa de televisions locals. Llums de far i converses de barana (Neopàtria, 2021) és el seu primer treball publicat de narrativa. Actualment treballa d’arxiver a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!