Agenda del Penedès

Cinema i vídeo

Festival de cinema LGTBIQ+ Endimaris

Sitges | 20-05-2022 17:00 h. fins 28-05-2022

Festival de cinema LGTBIQ+ Endimaris

Amb el lema "Open Your Eyes", la 2a edició del certamen vol convidar a la reflexió, a mirar les coses des d'una altra perspectiva, independentment de si es forma part del col·lectiu LGTBIQ+ o no.

L’encarregada d’inaugurar la mostra serà 'Tu me Manques' i també s’exhibiran altres títols com 'Swan Song', Finlandia' o 'Leading Ladies'. A més, hi haurà l’exhibició especial del film clàssic de 1975 'The Rocky Horror Picture Show'. En els propers dies es revelaran la resta de títols que formen la programació de la Mostra.

Endimaris Sitges 2022 està organitzat pel Cineclub Sitges, Colors Sitges Link i l'Ajuntament de Sitges, i compta amb el suport de Sitges Anytime, Sitges Film Office i el Casino Prado Suburense.

Endimaris Script Lab

La gran novetat d'aquest any serà la primera jornada de guionistes ‘Endimaris Script Lab’, organitzada per la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sitges i impulsada per la Sitges Film Office, que tindrà lloc el 24 de maig al Palau Maricel. A través d’aquesta iniciativa, la regidoria de Promoció Econòmica vol situar Sitges i la nova Sitges Film Office com a referents en la indústria de la producció audiovisual. Per aquest motiu, la jornada anirà a càrrec de professionals i pretén també donar més visibilitat a aquest festival dins del sector.

Les persones interessades en el món de la creació de guions cinematogràfics podran assistir a classes magistrals impartides per grans professionals. Les primeres sessions teòriques aniran a càrrec de Judith Colell, presidenta de l'Acadèmia de Cinema Català, directora i guionista, i  Alberto Evangelio, director i guionista de 'Visitante'. Les sessions més pràctiques seran coordinades per David Matamoros, productor del film 'El Hoyo', guanyadora del Festival de Sitges 2019.

El projecte se centra en el procés d’escriptura d’una obra audiovisual, el guió, fent especial èmfasi en històries locals amb potencial d’internacionalització, que deslocalitzin la ficció de la capital i busqui l’autenticitat dels relats. El cas recent d’‘Alcarràs’ dirigida per Carla Simón ho exemplifica. La pel·lícula catalana guanyadora de l’Ós d’Or de la Berlinale 2022 és una història autèntica, rodada a Lleida, sobre el dia a dia de tres generacions d’una família agricultora. També es poden trobar altres exemples amb cintes com ‘Estiu 1993’ també de la mateixa Carla Simón, un altre retrat intimista rodat a Sant Feliu de Pallerols i que ha rellançat l’ecoturisme en aquesta zona, ‘Libertad’, rodat a la Costa Brava i que va arribar a Cannes, o ‘Isaac’, rodat a Sant Pere de Ribes, que s’ha estrenat a Estats Units i al Regne Unit. Aquests títols són una petita mostra del potencial creatiu, d’històries genuïnes, rodades i escrites majoritàriament per dones, tractant temes del col·lectiu LGTBIQ+ d’una manera natural i madura que arriben al gran públic.

Les inscripcions a la Jornada Endimaris Script Lab són gratuïtes i es poden realitzar a través de la pàgina web: https://mostraendimarissitges.com/endimaris-script-lab/.

Primers títols de la programació

La pel·lícula 'Tu me Manques' protagonitzada per Òscar Martínez i Rossy de Palma, serà l'encarregada d’inaugurar la mostra el divendres 20 de maig. El seu director, Rodrigo Bellot, assistirà a la projecció per presentar l'adaptació cinematogràfica de la seva obra teatral. La cinta explica la història de Jorge, que després de la mort del seu fill Gabriel, viatja des de la conservadora Bolívia a la ciutat de Nova York per enfrontar-se al Sebastián, la parella del seu fill. El film ha obtingut diversos reconeixements com el premi al millor guió al L.A. Outfest, i premi del públic al Festival Internacional de Cinema de Palm springs.

La producció nordamericana 'Swan Song', de Todd Stephens, protagonitzada per l'actor Udo Kier, també formarà part de la programació. Kier, que ha rebut elogis per la seva interpretació, es posa en la pell d’un excèntric perruquer que s'escapa de l'asil, en què està ingressat per complir amb un últim encàrrec: pentinar i maquillar una antiga celebritat, amiga i clienta, per a la seva vetlla. El film també compta amb l'aparició de l'actriu nord-americana Linda Evans, coneguda pel seu rol a la mítica sèrie Dinastia.

'Finlandia' del director mexicà Horacio Alcalá es podrà veure a Sitges, després de la seva estrena mundial a 'Guadalajara' i d'haver arrasat a diferents festivals internacionals de cinema. La cinta presenta una història protagonitzada per 'les Muxes', considerades el tercer sexe de Mèxic, no són ni homes ni dones. Formen una comunitat que viu a Oaxaca (sud de Mèxic), unida sota la vibració de la terra que sent atracció per les vibracions humanes sense importar el gènere, i solen desenvolupar tasques tradicionalment femenines, com ara la cuina, l'artesania o la costura.

Un dels plats forts de la Mostra serà la sessió especial del clàssic 'The Rocky Horror Picture Show' (1975), on el públic viurà l'experiència original d'aquesta pel·lícula musical de culte, convertint-se en part de l'espectacle i interactuant amb diferents escenes del film protagonitzat per Tim Curry i Susan Sarandon.

Des de Colòmbia arribarà 'Leading Ladies', un film experimental de la realitzadora d'origen espanyol Ruth Caudeli, que mostra la relació de cinc joves amigues que durant el transcurs d'una vetllada, sortiran els seus sentiments, recels i vivències més íntimes. La pel·lícula ha estat ha estat premiada pel Jurat Oficial de la Secció Zonazine del 24è Festival de Màlaga 2021 amb una Menció Especial pel seu repartiment.
 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!