Agenda del Penedès

Altres

Sitges celebra el mes de l’Orgull LGTBIQ+

Sitges | 08-06-2022 11:40 h. fins 28-06-2022

Sitges celebra el mes de l’Orgull LGTBIQ+

Sitges reivindica l’Orgull LGTBIQ+ durant el mes de juny amb un ampli programa d’actes promoguts per l’Ajuntament de Sitges i per les entitats locals. Amb el lema d’aquest 2022 “Celebrem-nos!”, el consistori ha iniciat la campanya de l’Orgull LGTBIQ+ amb la finalitat de reivindicar la diversitat i trencar la norma pel que fa a la identitat, l'expressió de gènere o l’orientació afectiva i sexual. La campanya s'allargarà durant tot el mes de juny i culminarà amb la commemoració del Dia de l'Orgull LGTBI el 28 de juny.

L'agenda vinculada a l'Orgull recull les activitats organitzades per l'Ajuntament de Sitges al voltant del 28J i, també, les propostes que es promouen des de les entitats locals, per tal de fer un recull ampli de tota l'oferta cultural, d'oci i reivindicativa vinculada a la defensa dels drets de les persones LGTBIQ+.

El concert de Samantha Hudson, icona i artista Queer, aquest dissabte passat als jardins d’El Retiro, organitzat per la regidoria de Cultura en col·laboració amb la Societat Recreativa El Retiro, Colors Sitges Link i Hotel Me, ha donat el tret de sortida a la programació del mes de l’Orgull LGTBIQ+.

Aquest dijous, 9 de juny, el Servei de Drets Civils de l’Ajuntament de Sitges organitza la xerrada ‘Passat i present de la transsexualitat i la diversitat sexual i de gènere’, a càrrec de Leopold Estapé, Sofia Bengoetxea i Anna de Nicolàs. La taula rodona tindrà lloc 18 h a l’auditori del Miramar-Centre Cultural.

En el marc de les activitats culturals i socials, organitzades per Colors Sitges Link, també s’inclou l’11 de juny la Ruta Especial Queer pels carrers de Sitges, que començarà a les 10 h i permetrà descobrir la relació història de Sitges amb el col·lectiu LGTBI. A la tarda, a partir de les 18 h, s’organitzarà una visita guiada anomenada la ‘Ruta Arc de Sant Martí’ pels carrers de Sitges.

En paral·lel, es programa l’exposició ‘Cossos Quer, ments diverses’, organitzada per Colors Sitges Link del 3 al 13 de juny a la Biblioteca Santiago Rusiñol. Del 15 de juny al 29 d’octubre la mateixa entitat i el Consorci del Patrimoni de Sitges impulsen la mostra dedicada a Pepito Zamora al Museu de Maricel.

L’acte central de la commemoració del Dia de l'Orgull LGTBIQ+, el 28 de juny, serà la Lectura del Manifest a l’Ajuntament de Sitges a les 19 h i seguidament l'associació LGTBIQ+ Colors Sitges Link, presentarà la Guia ràpida contra la discriminació i delictes d’odi, que anirà seguida d'una xerrada sobre l’odi LGTBIQ+ al Palau del Rei Moro.

L'agenda es complementa amb altres iniciatives impulsades per diferents entitats més enllà del mes de juny, i inclou l'exposició 'Lesbofòbia Vers i revers d’una violència patriarcal, que es podrà visitar del 3 al 30 de setembre durant el mes de setembre al Miramar-Centre Cultural.
En el marc de la campanya de l’Orgull, s’inclou la Sitges Pride, del 8 al 12 de juny, amb més de 30 actes culturals i lúdics gratuïts. El principal plat fort d’aquest esdeveniment serà la desfilada de l’orgull el 12 de juny a les 17 hores amb 17 carrosses i més de 2.000 persones participants. La rua recorrerà el passeig de la Ribera per lluitar per la igualtat i reivindicar els drets del col·lectiu LGTBIQ+. Al voltant d’aquests actes, l’associació LGTBIQ+ Colors Sitges Link amb col·laboració de l’AFGAL, impulsen el Cultural Pride per organitzar un ampli ventall d’activitats culturals, socials i reivindicatives que es durà a terme en paral·lel amb les festes durant el dia i la nit.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!