Fires i festes

Corpus de Sitges 2022

Sitges | 17-06-2022 22:00 h. fins 26-06-2022

Corpus de Sitges 2022

El Corpus de Sitges torna aquest 2022 amb tot el seu esplendor, després que en les dues últimes edicions (2020 i 2021) s’haguessin de suspendre molts actes per evitar aglomeracions. El programa de la festa per aquest 2022 torna a la normalitat prèvia a la pandèmia de COVID19 i es tornaran a veure les catifes als carrers, la processó i el pregó, entre d’altres. L’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha agraït la feina de l’actual Comissió, encapçalada per Eduard Tomás, i ha tingut un record especial per a l’anterior: “Vau mantenir la festa del Corpus, amb moltíssima inventiva, en dos anys molt estranys”.

La festivitat del Corpus de Sitges 2022 s’ha presentat aquest vespre al Mercat Vell, per confirmar la represa postpandèmica. El cos central d’actes girarà al voltant del divendres 17 al diumenge 19 de juny. El divendres 17, l’escriptora Lídia Gàzquez serà l’encarregada de fer el Pregó del Clavell, als jardins del Retiro, a les 10 de la nit. A més de la pregonera, la presentació també ha servit per presentar el cartell del 2022, obra del fotògraf Joan Olivella.

Abans, però, a 2/4 de 7 de la tarda, es presentarà una de les novetats d’enguany: l’espai Festes. Aquest és un espai situat al costat de L’Escorxador on a partir d’ara s’hi guardaran els gegants, els cabeçuts, el Drac i l’Àliga, després d’unes obres que han adequat l’antic espai de Caixa Penedès. Després de la inauguració, els gegants i el bestiari enfilaran cap a la Plaça de l’Ajuntament, on quedaran exposats a l’entrada de l’Ajuntament. El regidor de Festes, David Martínez, ha explicat que “és un primer pas cap a la creació d’un espai que expliqui tota la nostra festa”.

El Drac de Sitges ha estat un dels principals protagonistes avui de la presentació del Corpus, ja que ha presidit l’escenari al Mercat Vell. En motiu dels seus 100 anys, la colla del Drac s’encarregarà de la confecció de la catifa del Cap de la Vila.

Per al dissabte 18 de juny, dos plats forts: a les 6 de la tarda, sortida de les tres parelles de gegants (en un recorregut que passarà per la Plaça de l’Ajuntament, Baluard, Fonollar, Baluard Vidal i Quadras, Barcelona, Santiago Rusiñol, Jesús, Cap de la Vila, Parellades, Sant Josep, Sant Gaudenci, Sant Francesc, Cap de la Vila, Major i retorn a l’Ajuntament), mentre que a les 7 de la tarda s’inaugura la 82ena exposició nacional de clavells, als jardins del Retiro. El president de la Comissió del Corpus de Sitges, Eduard Tomàs, ha recalcat en la presentació de la festa que “hem allargat una mica aquesta sortida dels gegants perquè fa dos anys que no la fèiem i tots en tenim moltes ganes de veure’ls”.

La matinada de diumenge es tornarà a destinar a la confecció de les catifes pels carrers, fins al migdia de diumenge. A les 7 de la tarda, començarà la Missa a l’església de Sant Bartomeu i Santa Tecla i posteriorment s’iniciarà la Processó que sortirà del Baluard, Mirador Miquel Utrillo, Racó de la Calma, Fonollar, Sant Joan, Davallada, Barcelona, Santiago Rusiñol, Jesús, Cap de la Vila, Parellades, Bonaire, Passeig de la Ribera, Sant Pau, Parellades, Cap de la Vila, Major, plaça de l’Ajuntament i Baluard. La processó serà retransmesa, per primer cop, a través de Canal Blau TV, a partir de les 8 del vespre, amb especial atenció al seu pas pel carrer Jesús i el Cap de la Vila. En aquesta processó, Joan Comas, un expositor de clavells amb 47 anys d’experiència, serà qui portarà el penó de la Minerva.

A més d’aquest cap de setmana central, però, la festa s’allarga al 25 de juny, amb la visita del jurat de façanes, balcons i finestres; la inauguració al Janio’s Bar del Concurs de fotografies de Corpus a Instagram i el diumenge 26 de juny es tanca el programa d’actes amb el repartiment de premis i cloenda als jardins del Retiro.

A més, des d’aquest mateix 7 de juny i fins el dia 16 es pot participar als concursos a través de Facebook i Instagram per guanyar els rams de les gegantes i les bèsties de foc, a través d’un concurs de preguntes. Aquest dissabte 11 de juny, el Grup d’estudis Sitgetans també ha programat dues conferències sobre Corpus, a les 11 del matí.

La Directora general de Cultura popular, Adelaida Moya, ha estat present a la inauguració del Corpus i ha anunciat que “tenim la previsió que l’any vinent el Corpus de Sitges sigui declarat Festa tradicional d’Interès nacional, perquè Sitges ha presentat un dossier de candidatura excel·lent”. 

Podeu veure tota la informació i programació del Corpus de Sitges al següent enllaç: www.sitgescorpus.cat.  

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!