Exposicions

Drac, de l’aigua al foc. 100 anys de Fera Foguera

Sitges | 23-07-2022 16:31 h. fins 25-09-2022

Drac de Sitges

La mostra, dissenyada per Ou estudi, presenta un seguiment exhaustiu de la història del Drac de Sitges, des de la seva creació –a mans de l’artista Agustí Ferrer Pino– l’any 1922, fins a l’actualitat, a través de fotografies, objectes, sons i material documental inèdit. El projecte té el repte de traslladar a una sala expositiva l’univers del Drac en tota la seva riquesa i la relació que la gent de Sitges hi ha tingut ahir i avui.

Els orígens del Drac

El pintor Agustí Ferrer Pino (Sitges, 1884-1960), en col·laboració amb el fuster Salvador Forment, va ser l’encarregat de dissenyar, l’any 1922 la seva particular bèstia, a la qual batejaria amb el nom de Fera Foguera; una peça de caràcter feréstec, amb forma de monstre marí, que tirava foc per la boca i per la cua. Lluny del simbolisme religiós, Ferrer Pino –artista modern i amb  gran coneixement de la cultura clàssica– va vincular la seva bèstia al caràcter marítim de Sitges i als mites més terribles associats al mar.

El Drac és de tothom i per a tothom

L’exposició ‘Drac, de l’aigua al foc. 100 anys de fera foguera’ ha estat creada amb l’objectiu d’anar més enllà d’un recull fotogràfic o històric i vol ser una experiència que apropi el públic de totes les edats a la figura del Drac, que s’exhibirà al centre de la sala del Mercat Vell, excepte els dies de Festa Major, en els quals sortirà a cremar el poble. Entre d’altres, les persones que visitin la mostra podran experimentar en primera persona –via simulació– què se sent dins de la Fera Foguera, i la canalla disposarà d’una zona lúdica, de pintura i tallers, on gaudir de la mostra amb propostes adaptades.


 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


  T'ha interessat aquest acte?

  Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.  Avui al Penedès


  SEGUEIX-NOS

  Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

  Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!