Agenda del Penedès

Fires i festes

Festa Major de Santa Tecla

Sitges | 16-09-2022 12:31 h. fins 25-09-2022

Festa Major de Santa Tecla

La programació recull, a més dels actes tradicionals de la vigília i la diada de Santa Tecla, la tradicional nit de les Pubilles i els Hereus, quan es proclamarà l’Hereu i la Pubilla de Sitges 2022 i la Nit de Foc, que celebra el 20è aniversari. Per commemorar l’efemèride el grup l’Espetegafoc presenta vestuari nou.

Santa Tecla finalitzarà el 25 de setembre amb el 32è Concurs Nacional de Colles Sardanistes de , Trofeu Vila de Sitges, a les 18 hores, a la Fragata.

El Centenari del Patufet

La programació oficial de Santa Tecla comença, el divendres 16 de setembre, amb la presentació del quadern ‘El Patufet, un cabeçut amb 100 anys d’història’, a l’Espai Cultual Pere Stämpfli, amb Miquel Marzal i Francesc Parra, organitzat pel Grup d’Estudis Sitgetans. 
El centenari del cabeçut més antic de Sitges és també protagonista del Dansaplaça, organitzat per La SACA, aquest cap de setmana.
La proposta inclou la cercavila ‘100 anys amb el Patufet de Sitges’ amb la participació dels Cabeçuts de Sitges, els Nans de Manresa, Sant Quintí de Mediona, Poble Sec de Barcelona, i General Lagarto de la Barceloneta, a més dels capgrossos de Premià de Mar, Torredembarra, Vilafranca, els Ballets de Catalunya, el Nan Cucut i el Cérvol Tibau de Cervera. L’activitat començarà, el dissabte 10 de setembre, a les 17 hores, a la plaça de l’Ajuntament, amb la plantada i exposició dels cabeçuts, fins l’arribada del Patufet a les 17.45 hores i l’inici de la cercavila
El Dansaplaça proposa també EN5D, dansa i música d’arrel tradicional, a càrrec de l’Esbart Ciutat Comtal i el grup Criatures, a les 20.15 hores, al Baluard, el diumenge 11 de setembre.

Consulta tota la programació de Santa Tecla a sitgesfestamajor.cat

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!