Conferències, col.loquis
Gana emocional’: Què ens porta a menjar sense gana real?
Sitges | 05-11-2022 11:00 h.
L’Ajuntament de Sitges, a través de la regidoria de Salut Pública, organitza el 5 de novembre la darrera xerrada que, en aquest cas, girarà entorn a la ‘Gana emocional’. La tècnica superior en dietètica sitgetana, Alba Vigó, conversarà amb la psicòloga clínica, Ana Somoza, a les 11 h al Mercat Municipal de Sitges.
L’objectiu és plantejar si les eleccions que es fan davant el menjar responen a l’estat emocional o bé a una demanda fisiològica (una gana real). Tot i que el cos tingui el que cal des d’un punt de vista nutricional, hi ha persones que experimenten la sensació que han de menjar alguna cosa. D’aquest fet se’n diu gana emocional. Si aquesta situació es repeteix de manera crònica pot portar problemes de salut, entre els quals hi ha el sobrepès.
Les dues professionals ajudaran a conèixer els tipus d’aliments que poden ajudar a combatre la gana emocional, com es pot saber si el que és té és gana real o emocional i si existeix alguna dieta per solucionar aquest problema.
Les persones interessades en assistir a la xerrada poden inscriure’s prèviament a la xerrada que és gratuïta enviant un correu electrònic a sanitat@sitges.cat.
Aquesta activitat forma part d’un cicle de 4 xerrades informatives que va començar el 4 de juny amb la sessió ‘Com sabem si el que mengem és saludable? Pros i contres dels indicadors de qualitat dels aliments’ a càrrec d’Alba Vigó i l’epidemiòloga Marisa Mena. Totes les xerrades estan disponibles al canal de youtube de l’Ajuntament i també a la pàgina web https://www.sitges.cat/serveis/menjar-saludable.
La campanya sobre Alimentació Saludable inclou també demostracions de cuina de la mà d’experts i una Guia d’alimentació saludable, un receptari, articles i vídeos divulgatius.
T'ha interessat aquest acte?
Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.