Altres

Associació Cetàcea - Novetats 2023 i Xerrada Presencial Gratuïta

Sitges | Sala de conferències de l'Hotel del Port de Sitges | 28-01-2023 18:00 h.

Associació Cetàcea - Novetats 2023 i Xerrada Presencial Gratuïta
L'Associació Cetàcea, una entitat d'investigació marina i sense ànim de lucre, que té com a missió principal el desenvolupament de projectes de conservació i de recerca centrats en els cetacis i les aus marines, pren un nou rumb i comença una nova col·laboració amb el Port de Sitges Aiguadolç, centrant allà la seva activitat a partir d’aquest mes de gener.
 
Cetàcea porta 10 anys desenvolupant la seva activitat d’investigació i educació tot formant un equip sòlid de voluntaris que, de manera autogestionada, duen a terme tots els projectes i activitats que comprèn l'entitat.
 
En aquest darrer temps, l’associació Cetàcea, ha aconseguit compartir la seva passió pel mar i els seus projectes amb la població mitjançant l’organització de sortides de de navegació setmanals per l'observació de cetacis, que serveixen tant per l'obtenció de dades per als seus estudis, com per apropar a les persones a viure l’experiència d’un dia acompanyant a tripulació de recerca de l’entitat.
Aquestes sortides, s'emmarquen dins del projecte de Fotoidentificació de balenes i dofins al litoral català, que té per propòsit principal estudiar les comunitats de cetacis presents a les costes del Garraf. A més es tracta d'un projecte no invasiu, que es realitza a través de sortides en embarcacions que permeten fer fotografies dels individus i realitzar la presa de dades geogràfiques, ambientals i sobre comportament i composició de les espècies observades.
A més d’aquestes sortides de camp, a l'associació també s’hi pot participar assistint a altres activitats presencials, que s’han elaborat meticulosament per tal de que joves i grans tinguin accés i coneixement de la tasca de Cetàcea per preservació del medi marí i la seva protecció.
 
A banda d’aquest projecte, també compten amb altres línies d'actuació, com el projecte "Amics del mar", un projecte de ciència ciutadana que pretén que els usuaris puguin també participar en l'estudi dels cetacis a la costa catalana, cedint les seves dades.
 
Gràcies a la participació de la població en els projectes, el suport a les xarxes socials i les activitats, han aconseguit fer un pas endavant i determinar-se com un referent per a moltes persones i altres entitats.
 
Aquest pas endavant, també els ha permès trobar en el camí el Port de Sitges Aiguadolç, que ha decidit apostar per l'entitat, creure en el projecte i acollir-los en aquest 2023.
 
Tant l’entitat com el Port de Sitges, estan molt contents de poder anunciar-vos aquesta nova col·laboració.
 
Si teniu interès en conèixer en profunditat la seva tasca i a part de l’equip intern de Cetàcea, no perdeu l’oportunitat d’assistir a la xerrada de presentació que tindrà lloc el dia 28 de gener a les 18:00h a la sala de conferències de l'Hotel del Port de Sitges.

Lloc i adreça de l'acte

  • Sitges
  • Sala de conferències de l'Hotel del Port de Sitges
  • Passeig de les Drassanes, 1-20, 08870 Sitges, Barcelona

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!