Agenda del Penedès

Altres

Mes Mundial del Comerç Just a Sitges

Sitges | 27-05-2023 10:00 h. fins 01-06-2023

Mes Mundial del Comerç Just a Sitges

 

L’ONG Sitges Solidari, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges, celebra el Mes Mundial del Comerç Just amb la finalitat de reivindicar que hi ha altres maneres de fer economia, més justa amb el medi ambient i amb les persones.

La programació a Sitges inclou la tradicional Mostra de productes i un tast de Comerç Just aquest dissabte, 27 de maig, de 10 a 14 h a la Plaça d’Eduard Maristany (popularment coneguda com la plaça de l’Estació). Les propostes continuen l’1 de juny amb una sessió de contacontes sobre Comerç Just “Contes per a capgirar el món” a les 17.30 h a la Biblioteca Josep Roig i Raventós, seguit d’un “passi” de curtmetratges sobre opcions de consum responsable, finances ètiques i electrònica justa, adreçats tant a famílies com a adults. 

També fins a l’1 de juny es pot visitar a la mateixa Biblioteca Josep Roig i Raventós l’exposició “Saps de què està fet el teu mòbil?” i un racó de lectura amb contes i llibres de comerç just per a petits i grans que reivindiquen que hi ha alternatives econòmiques que posen les persones i el planeta al centre. Entre els contes hi ha “La Nhu i la revolta de les camisetes xerraires” i “Haki, la papallona màgica”. 

Sitges és un dels 90 municipis de Catalunya que promou el Comerç Just i la justícia global.

Què és el Comerç Just?

El comerç just és una relació comercial basada en la transparència i la equitat que promou una economia més justa que posa les persones i el planeta al centre. El moviment del comerç just porta dècades promovent intercanvis comercials justos entre països, garantint salaris i preus dignes, l’absència de treball infantil o de qualsevol forma de discriminació, la igualtat de gènere i la llibertat d’associació, la cura del medi ambient i la transparència en els processos de fabricació i comercialització. Així, sosté un conjunt de principis compartits amb les Finances Ètiques i l’Economia Social i Solidària, i afavoreix el cooperativisme i l’autogestió col·lectiva a les comunitats productores del Sud global. A Catalunya, els productes de comerç just com ara cafè, xocolata o sucre es poden trobar en diferents establiments (botigues, supermercats cooperatius, grups de consum, etc.).

Dia Mundial del Comerç Just

El Dia Mundial de Comerç Just (World Fair Trade Day) se celebra arreu el 13 de maig. Es tracta d’una campanya internacional, en la qual es reivindica que hi ha altres maneres de fer economia, més justa amb el medi ambient i les persones. El segon cap de setmana de maig es fan activitats a moltes ciutats del món, unint persones i cultures del Sud i del Nord. LaCoordi (amb les entitats membre) fa més de 20 anys que coordina aquesta campanya a Catalunya.

La XXIV edició de la Campanya del Mes Mundial del Comerç Just promou un model econòmic just amb les persones i el medi ambient i en la qual participen activament 90 municipis de la província de Barcelona. Sota el lema “I tu, què tries?”, #JoTrioComerçJust es posa al centre un consum més crític, just i ètic i alhora es recorda que totes les decisions de consum tenen repercussions locals i globals, socials i ambientals. Aquesta campanya posa en contacte institucions públiques, entitats, escoles, universitats, biblioteques, comerços, mercats i cooperatives.

Calendari: Mes del comerç just a Sitges

27 maig de 2023

• Mostra i un tats de productes de Comerç Just
Horari: de 10 a 14 h
Lloc: Plaça Eduard Maristany (Estació de tren)
Organitza: Sitges Solidari

1 de juny de 2023
• Sessió de contacontes
Horari: 17.30 h  
Lloc: Biblioteca Josep Roig i Raventós


• Passi de curts sobre opcions de Comerç Just
• Lloc: Biblioteca Josep Roig i Raventós
o 18.45 h      *adreçat a infants
o 19 h           *adreçat a adults

Fins a l’1 de juny

• Exposició “Saps de què està fet el teu mòbil?”
Biblioteca Josep Roig i Raventós 

• Racó de lectura de Consum responsable
Biblioteca Josep Roig i Raventós 

Lloc i adreça de l'acte

  • Sitges
  • Plaça d’Eduard Maristany

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!