Altres

115è aniversari de la primera projecció a El Retiro

Sitges | 04-06-2023 12:00 h.

115è aniversari de la primera projecció a El Retiro

L’acte constarà de tres blocs:

En el primer, Francesc Bordería, entusiasta de la història del cinema sitgetà, oferirà una ponència titulada: "El Retiro, 115 anys de cinema. Recordant la primera projecció". Mitjan2çant aquesta presentació, els assistents tindran l'oportunitat de conèixer més a fons els inicis d'aquesta emblemàtica sala de cinema i la seva contribució al paisatge cultural de Sitges.

En el segon bloc, es projectaran els quatre metratges que es van exhibir durant la primera sessió de cinema a El Retiro, l'any 1908. A més, l'expert en cinema mut, Florenci Salesas, interpretarà en directe una banda sonora especial per acompanyar aquesta experiència audiovisual única. Les pel·lícules que es projectaran són les següents: "El pescador de perles" ("Le Pécheur de Perles"), "A Suissa" ("À Suisse"), "El contramestre incendiari" ("Le Contremäitre Incendiare") i "El cavall desbocat" ("Le Cheval Emballé").

En el tercer bloc, Judith Colell, Presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, oferirà una ponència titulada "La importància de la dona i el seu paper al cinema mut". Aquesta conferència destacarà el paper fonamental de les dones en la història del cinema i en el desenvolupament de la indústria; i ressaltarà la importància de les seves contribucions.

D’altra banda, La Societat Recreativa El Retiro, amb més d'un segle d'història, ha jugat un paper clau en la promoció de la cultura cinematogràfica a Sitges. Amb la seva programació diversa i enriquidora, El Retiro ha estat un espai de trobada per a cinèfils i artistes, contribuint a la riquesa cultural i artística de la comunitat.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!