Violència masclista

Els comerços i farmàcies del Vendrell disposaran d'una guia sobre maltractaments de dones grans

La campanya s'engega amb l'enregistrament d'un vídeo de sensibilització, amb l'objectiu de donar visibilitat al col·lectiu de dones grans que han patit maltractament durant anys

Els comerços i farmàcies del Vendrell disposaran d'una guia sobre maltractaments de dones grans. EIX

Els comerços i farmàcies del Vendrell disposaran d'una guia sobre maltractaments de dones grans. EIX

En el marc de la campanya “Les violències masclistes no entenen d'edat”, iniciada el passat mes de juny per L'Arc Serveis i Ambaixadors del Bon Tracte, s'ha elaborat una guia bàsica sobre el maltractament de dones grans, una guia d’actuació en sospita de que una dona gran pot estar patint maltractament i un vídeo, d'un minut de durada, adreçat a tothom i a majors que moltes vegades no saben que estan reben un maltractament. Tot plegat es tracta d'eines per detectar i actuar davant possibles casos i formes de maltractament, on es donen una sèrie de pautes i recursos com ara els serveis que disposen les administracions públiques i els cossos de seguretat que treballen al Vendrell.

Els impulsors d'aquesta eina són Ambaixadors del Bon Tracte, -xarxa del Baix Penedès i del Camp de Tarragona formada per regidors, treballadors socials, SAD i altres professionals i entitats que treballen amb gent gran-, amb la col·laboració de les regidories de Serveis Socials i de Comerç de l'Ajuntament del Vendrell, els Mossos d'Esquadra, -a través de l'Organització de Relacions amb la Comunitat (ORC) i la Policia Local, entre altres, i amb l'assessorament de L'Arc Serveis.

El comerç local, un excel·lent radar de detecció de casos

La campanya s'engega amb l'enregistrament d'un vídeo de sensibilització, amb l'objectiu de donar visibilitat al col·lectiu de dones grans que han patit maltractament durant anys: “Volem que trenquin el silenci i puguin demanar ajuda”, explica Jerusalem Torra, portaveu d'Ambaixadors del Bon Tracte. Torra destaca que “una bona eina de detecció i per donar l'alerta són els  comerços de proximitat, les fleques o les farmàcies, que són establiments que les dones grans acostumen a anar i que esdevenen un radar excel·lent  davant possibles casos de maltractament”. Ara, Ambaixadors del Bon Tracte passa el relleu de la iniciativa a la Bisbal del Penedès (Baix Penedès) i a Creixell (Tarragonès).

Les entitats impulsores recorden que un estudi de l'Institut Català de les Dones (ICD) sobre dones de més de 65 anys víctimes que han patit violència de gènere revela que el 40% han patit aquesta violència durant més de 40 anys. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!