Curs 2022/23

Vilafranca estrenarà el curs vinent nous perfils professionals en l’FP i els programes de formació i inserció

El ple va demanar al Departament que no eliminés el CFGS de programació de la producció en fabricació mecànica però a hores d’ara encara no hi ha hagut resposta

Institut Alt Penedès de Vilafranca. EIX

Institut Alt Penedès de Vilafranca. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El curs vinent els ensenyaments professionals a la comarca de l’Alt Penedès seguiran oferint una oferta educativa variada però que, a més, presentarà diverses novetats per continuar adaptant-se a les necessitat socials i empresarial del moment.

Una de les novetats en la formació professional de grau superior, és la nova titulació del cicle de mecatrònica industrial de la família professional d’instal·lació i manteniment. Aquest cicle s’impartirà el proper curs escolar 2022-2023 a l’Institut Alt Penedès de Vilafranca del Penedès, en substitució del CFGS de programació de la producció en fabricació mecánica. Amb aquesta especialitat formativa es pretén qualificar als estudiant per a l’ocupació d’un perfil professional amb alta inserció i molt demandat en la nostra comarca.

La segona novetat, és l’ampliació de programes de formació i inserció (PFI) a la comarca. Aquests ensenyaments estan destinats per al jovent d’entre 16 i 21 anys que no s’ha graduat en ESO. L’objectiu d’aquests estudis és qualificar a l’alumnat per accedir a un cicle formatiu de grau mitjà i aprendre una professió.

Pel curs 2022-2023 s’impartiran dues especialitats professionals noves d’aquests programes. Un PFI d’auxiliar de muntatge d’instal·lacions electrotècniques en edificis a l’Institut Alt Penedès de Vilafranca del Penedès i un PFI auxiliar de manteniment i reparació de vehicles de mobilitat personal a Santa Margarida i els Monjos.

Amb aquestes dues especialitats noves s’oferiran un total de vuit programes PFI amb una oferta de 120 places a tota la comarca, cinc programes a Vilafranca del Penedès amb una oferta de 75 places. D’aquests 5 programes, 3 tenen 45 places finançades per l’Ajuntament de Vilafranca, dos programes a Sta. Margarida i els Monjos amb una oferta de 30 places i un programa a St. Sadurní d’Anoia amb una oferta de 15 places.

Una aposta de l’Ajuntament de Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca va impulsar, al novembre del 2020, la Taula de la Formació Professionalitzadora amb l’objectiu de millorar la formació professional del territori. En aquest sentit, la regidora d’Educació, Xell Montserrat, ha explicat que “des de la Taula es continuarà treballant per aconseguir que el Departament doni resposta a la demanda local i comarcal d’ampliar la oferta i escoltar les demandes dels sectors educatius i empresarials al territori”. La regidora ha recordat que “el Ple de Vilafranca va demanar al Departament que no eliminés el CFGS de programació de la producció en fabricació mecànica però a hores d’ara encara no tenim resposta” i ha expressat el desig que finalment es mantingui ja que és una formació i professió amb molta demanda al territori. 

Amb l’objectiu de poder mostrar tota la oferta de Formació Professional a la comarca, s’ha creat un material de difusió conjunt on es poden consultar les 29 especialitats formatives i els centres educatius que la imparteixen i amb el lema Vull ser Pro.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local