Gent gran

Els casals de Vilafranca apropen les noves tecnologies a la gent gran

La formació s’adreça al col·lectiu de les persones grans, que és el col·lectiu que més ha patit les conseqüències de la pandèmia, quan s’ha fet evident la bretxa digital

Els casals de Vilafranca apropen les noves tecnologies a la gent gran . Ajuntament de Vilafranca

Els casals de Vilafranca apropen les noves tecnologies a la gent gran . Ajuntament de Vilafranca

El regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa, va visitar divendres el taller de noves tecnologies que s’imparteix al Casal Municipal de la Gent Gran del Tívoli. A la visita el regidor va voler copsar les expectatives dels usuaris i monitors en aquest tipus de formació i constatar la utilitat dels aprenentatges en la seva vida quotidiana.

Aquest semestre s’estan fent als dos casals de gent gran municipals, del Tívoli i de l’Espirall,  tallers d’iniciació a la informàtica, de tràmits per Internet, WhatsApp, La meva salut, comprar per Internet o comunicar per la xarxa. La formació s’adreça al col·lectiu de les persones grans, que és el col·lectiu que més ha patit les conseqüències de la pandèmia, quan s’ha fet evident la bretxa digital.

Ramon Zaballa va comentar que des de la Regidoria de Drets Socials “ens hem proposat reduir al màxim aquesta escletxa, i que la gent gran no es quedi enrere en tot aquest procés de digitalització a la nostra societat i d’implantació de l’administració electrònica que s’ha accelerat arran de la pandèmia, perquè és evident que aquest procés ha vingut per quedar-se i ja no tornarem a la situació anterior”. Pel regidor de Drets Socials, la gent gran són “persones de ple dret i han donat molt a la nostra societat.  No ens podem permetre que tot aquest col.lectiu es quedi al marge per manca de competències en noves tecnologies i en aquesta nova manera de relacionar-se electrònicament amb les administracions, amb la sanitat o amb les entitats bancàries”.

El regidor ha aprofitat la visita per anunciar que a partir del dia 5 de maig començarà un nou curs gratuït sobre aquesta temàtica i ha animat les persones usuàries a participar-hi. Aquest curs tindrà lloc en un centre educatiu de la comarca.

Aquesta és una acció més de l’oferta municipal d’activitats per a les persones grans com poden ser els tallers de la memòria, les activitats físiques saludables i el suport a les activitats dels Casals de gent gran. Aquestes activitats tenen com  objectiu principal retardar l’envelliment i mantenir les persones actives físicament i mentalment.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!