Seguretat viària

Prop de 300 denúncies diàries per no portar el cinturó en la darrera campanya preventiva, la majoria a conductors

Es van interposar 2.097 sancions en una setmana pel cinturó, 202 per no dur casc i 147 per no portar retenció infantil

Prop de 300 denúncies diàries per no portar el cinturó en la darrera campanya preventiva, la majoria a conductors. EIX

Prop de 300 denúncies diàries per no portar el cinturó en la darrera campanya preventiva, la majoria a conductors. EIX

Els Mossos d'Esquadra i les policies locals van posar prop de 300 denúncies diàries de mitjana durant una setmana per no dur el cinturó de seguretat en la darrera campanya preventiva. En total, es van interposar 2.445 denúncies en aquesta campanya preventiva d'ús del sistemes de seguretat passiva, entre el 7 i el 13 de febrer. Del total, 2.097 (85,8%) van ser per no portar el cinturó de seguretat, 202 (8,3%) per no dur el casc i 146 (5,97%) per no utilitzar els sistemes de retenció infantil. Pel que fa al cinturó, es van sancionar 1.180 conductors (56,3%), 744 acompanyants dels seients davanters (35,5%) i 173 passatgers dels seients posteriors (8,25%).

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha destacat que, segons dades provisionals, 49 de les víctimes mortals o ferides greus que hi va haver l’any passat a les carreteres i autopistes catalanes no duien el cinturó cordat. Això suposa que un 7% de morts o ferits greus d’accidents de trànsit en zona interurbana durant el 2021 no duien lligat aquest element de seguretat passiva.

D’altra banda, 18 dels motoristes i ciclistes morts o ferits greus en zona interurbana no portaven el casc o no el duien ben cordat, el que representa un 2,6% de les víctimes mortals o ferides greus d’aquests col·lectius vulnerables. En dos casos de morts o ferits greus en carretera, tampoc s’havia fet un ús correcte del sistema de retenció infantil.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!