Pacificació del trànsit

Les associacions de veïns de Vilanova es mobilitzen contra la reforma de l'avinguda Francesc Macià

Viu Comerç, el Gremi d’Hosteleria de Vilanova i comerciants del Mercat se sumen a la convocatòria, avui a les 18.30 hores, i demanen planificar conjuntament la nova actuació

Les associacions de veïns de Vilanova es mobilitzen contra la reforma de l'avinguda Francesc Macià que durà a terme l'Ajuntament en les properes setmanes. L'associció Viu Comerç, el Gremi d’Hosteleria de Vilanova i comerciants del Mercat s'han sumat a la convocatòria, avui a les 18 hores, i demanen planificar conjuntament la nova actuació. La convocatòria, impulsada des de l'AV Molí de Vent i l'AV Sant Joan, alerta que "el nou carril bici de l'avinguda de Francesc Macià posa en perill el comerç i la mobilitat dels veïns dels barris del Molí de Vent i de Sant Joan, i de tota la ciutat".

Les 17 associacions veïnals, Viu Comerç, el Gremi d’Hosteleria de Vilanova, l’Associació de Comerciants del Mercat Municipal i la Federació d’Associació de Veïns de Vilanova i la Geltrú han fet una crida al diàleg i la planificació conjunta de la nova actuació: “L’ajuntament no ha tingut en compte els veïns ni els comerciants per aquesta actuació, que afectarà la naturalesa de tot el barri”, ha afirmat Marc Segarra, president de l'AV Molí de Vent. “Volem estudiar bé les casuístiques i trobar un consens amb l’Ajuntament abans de començar les obres. Encara és possible.”, confirma.

La manca de diàleg, el principal escull

Les associacions veïnals, favorables a la creació d’un nou carril bici a la zona, son conscients de la complexitat de les obres, i consideren fonamental planificar consensuadament el seu desenvolupament, tenint en compte els potencials punts conflictius. Entre les principals preocupacions es troba la reestructuració de les zones de càrrega i descàrrega, que possibiliten l’activitat dels comerços de l’Avinguda de Francesc Macià: "Després d’una situació complicada amb la pandèmia de COVID19, una baixada en el comerç suposaria per a molts establiments haver de finalitzar la seva activitat".

Els comerciants i veïns tampoc veuen amb bons ulls la pèrdua de més de 150 places d’aparcament a tota l’avinguda, que suposarà una disminució del comerç provinent de fora del barri i de la ciutat: "L’Ajuntament encara no ha posat en coneixement dels veïns quina solució es proposa per que els veïns puguin seguir fent servir i aparcant els seus vehicles. Dues parades del servei de bus també es veurà afectades pel nou carril bici, fet que preocupa especialment la població més gran i les famílies, dos dels grups més majoritaris als barris del Molí de Vent i de Sant Joan".

Mobilitzacions per aturar les obres

Les associacions veïnals, així com agrupacions de comerciants, han convocat una mobilització per aquest dilluns 9 de maig, que sortirà a les 18:30 del Parc del Molí de Vent i finalitzarà a les 19:00 a la plaça dela Vila, on es farà una concentració. L'Associació de Veïns de Molí de Vent i l’Associació de Veïns de Sant Joan han posat en marxa una recollida de signatures als comerços dels barris, amb la que paralitzar momentàniament el nou carril bici. Molts d’aquests comerços han mostrat la seva preocupació amb cartelleria als seus aparadors. 

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local