Sanitat pública

Els sindicats alerten que la marxa de personal deteriora la qualitat assistencial de l'hospital del Vendrell

El Comitè d'Empresa assegura que els treballadors opten per feines amb millors condicions en altres centres

Els sindicats alerten que la marxa de personal deteriora la qualitat assistencial de l'hospital del Vendrell. ACN

Els sindicats alerten que la marxa de personal deteriora la qualitat assistencial de l'hospital del Vendrell. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Comitè d'Empresa de l'Hospital del Vendrell denúncia que la precària situació derivada de la falta de personal està arribant a una situació límit. Arrossegant el problema endèmic de les retallades del 2018, i ara que les xifres de la pandèmia van a la baixa, hi ha una demanda de treball en altres centres que provoca que el personal sanitari decideixi abandonar l'hospital vendrellenc, "perquè les condicions són millors", segons el portaveu del Comitè, Òscar Blasco. Aquestes millors condicions serien, en paraules del portaveu, una menor càrrega assistencial, major i més formació i una situació econòmica més favorable. Amb el personal actual de l'Hospital, assegura Blasco, no es pot oferir una assistència sanitària de qualitat.

Després de dos anys de pandèmia, on s'han hagut de fer esforços per frenar els contagis, i ara que es comença a estabilitzar la situació, les condicions laborals a l'Hospital del Vendrell no milloren, sinó que van a pitjor, afirmen els representants de la plantilla . Segons el portaveu del Comitè d'Empresa, Òscar Blasco, "estem doblant torns, ens estan traient dies de descans i, tot i això, hi ha torns on no som capaços de garantir el personal necessari per cobrir una àrea en concret".

La situació s'explica, segons el portaveu, amb dos factors determinants. Per una banda, hi ha l'ampliació de l'Hospital, un projecte que es preveu des de fa anys, ja que quan es va construir l'Hospital, no es va tenir en compte la població de la comarca del moment, i ja es va estrenar petit. Ara la població ha augmentat encara més i el problema encara és més greu.

Per altra banda, hi ha les condicions laborals, que són molt desfavorables respecte a altres centres sanitaris pròxims. "Abans la gent aguantava, però després de la pandèmia hi ha hagut un augment de demanda de treball, i la gent marxa a treballar a altres hospitals", relata el portaveu.

En aquest sentit, Blasco recalca que no es tracta simplement d'unes condicions econòmiques millors, sinó que el volum de treball i la càrrega assistencial a l'Hospital del Vendrell és "insostenible". "Si la Xarxa Santa Tecla no fa res, haurem de tancar serveis", ha afirmat el treballador sanitari.

Aquesta situació deriva en una mala atenció cap a l'usuari o no poder abastir amb rapidesa totes les consultes. "Volem que la ciutadania sàpiga que si ve i no té el servei que hauria de tenir i que mereixen, no és culpa dels professionals. Volem que sàpiguen que és culpa de la gestió de l'Hospital", remarca Òscar Blasco.

Així mateix, des del Comitè apunten que la pandèmia ha provocat que molts ciutadans de l'àrea metropolitana de Barcelona, que tenien segones residències a la platja, hagin vingut a viure a la zona, i tot i no estar empadronats, volen visitar-se a l'Hospital del Vendrell, fet que encara satura més els serveis.

Una de les mesures més urgents que reclamen els treballadors és l'ampliació de l'Hospital, que ja fa cinc o deu anys que s'hauria d'haver fet, segons el Comitè d'Empresa. "Salut ha dit que de cara a l'any que ve estudiarien l'avantprojecte, és a dir, que amb sort, d'aquí a deu anys, comencem a veure com s'amplia l'Hospital", es lamenta el portaveu dels treballadors.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local