Reivindica el que és essencial

Vilanova i la Geltrú reivindica la tasca de les infermeres amb una acció del Col·legi

L’acció, amb el lema Reivindica el que és essencial, reconeix les infermeres, s’emmarca en una campanya del COIB que alerta que, a Catalunya, la ràtio continua en només 6 infermeres per cada mil habitants

Vilanova i la Geltrú reivindica la tasca de les infermeres amb una acció del Col·legi. EIX

Vilanova i la Geltrú reivindica la tasca de les infermeres amb una acció del Col·legi. EIX

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) i centenars de ciutadans han protagonitzat avui un acte de reconeixement a l’aportació essencial de les professionals d’aquest sector. Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Infermeres, el COIB ha instal·lat un cub de grans dimensions en llocs emblemàtics de les ciutats de Barcelona, Vic, Vilanova i la Geltrú i Terrassa. En una de les cares, una il·lustradora i artista d’street art ha creat un dibuix inspirat en la tasca de les infermeres i el seu compromís amb la cura de les persones. Les altres tres cares de cada cub s’han omplert amb missatges dels ciutadans de reconeixement cap a les infermeres, que són professionals clau en el sistema de salut. 

Els missatges més repetits han estat Sort en tenim de vosaltres, Força, Gràcies per cuidar de nosaltres, Felicitats a totes aquelles guerreres i guerrers, entre molts d’altres.

A Barcelona, el cub s’ha instal·lat a l’accés a l’Hospital del Mar i la creadora escollida ha estat Emily Eldridge. A Vilanova, Carola Bagnato ha estat l’encarregada de pintar el cub d’homenatge, situat a la Plaça de la Vila. A Terrassa (Pl. de l’Estació del Nord), l’artista escollida ha estat Núria Toll i a Vic (Rambla del Carme), Galleta Maria.

Campanya Reivindica el que és essencial

L’acció, amb el lema Reivindica el que és essencial, reconeix les infermeres, s’emmarca en una campanya del COIB que alerta que, a Catalunya, la ràtio continua en només 6 infermeres per cada mil habitants i fa dècades que la contractació està per sota de les necessitats reals. També recorda que, tot i ser el col·lectiu més nombrós dins el sistema, només ocupa el 5 % dels càrrecs de responsabilitat i que, tot i ser graduades i especialistes, les infermeres sovint pateixen precarietat laboral (4 de cada 10).

Davant d’aquesta situació, el COIB ha elaborat un manifest amb 12 propostes per augmentar el nombre d’infermeres, garantir unes condicions professionals dignes i aconseguir més autonomia i visibilitat. El manifest, que es farà arribar a les administracions i als proveïdors sanitaris, inclou propostes com que les dotacions d’infermeres s’adaptin a les necessitats reals de cada territori, que la retribució es correspongui amb la titulació de grau, que les especialitats infermeres reconegudes s’integrin de manera efectiva en els llocs de treball, que s’apliquin mesures de conciliació o que les infermeres estiguin ben representades en els òrgans de decisió.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!