Nota de premsa

Clou amb èxit de participació la I trobada d’Estudiosos del Foix

Es valora positivament la possibilitat de repetir l’experiència amb certa periodicitat

VD 09-11-2004 16:44 Lectures 408

Arxivat a:

En la jornada del dijous dia 4, dedicada a l’àmbit naturalístic, es van presentar un total de 24 comunicacions sobre gestió d’espais naturals, medi físic, flora, fauna, patrimoni natural, vegetació i paisatge, etc. Prop d’un centenar de persones van poder gaudir de la presentació d’interessants estudis de nivell acadèmic universitari sobre aspectes diversos de la conca del Foix i, en especial, sobre alguns dels seus paratges més representatius.

D’altra banda, el dissabte dia 6 es van presentar les comunicacions centrades en l’àmbit històric. Una cinquantena de persones van poder escoltar amb interès la història del pantà de Foix, la del Castell de Penyafort o la del Molí del Foix, entre altres interessants aportacions.

A través d’aquesta primera trobada interdisciplinària d’estudiosos en l’àmbit del riu Foix i la seva conca hidrogràfica s’ha aconseguit potenciar l’intercanvi entre els investigadors i estudiosos que des de fa temps realitzen estudis en aquest àmbit i, alhora, apropar aquest riu típicament mediterrani a un públic més general.

La I trobada d’Estudiosos del Foix ha estat organitzada conjuntament per la Diputació de Barcelona i els Ajuntaments de Castellet i la Gornal i de Santa Margarida i els Monjos a través del Consorci del Parc del Foix i del Molí del Foix, Centre d’Interpretació Històric i Natural. Aquest darrer, equipament d’educació ambiental de l’ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, ha estat l’encarregat de portar la Secretaria Tècnica de la Trobada.

Al marge de l’organització, cal esmentar que la Fundació Abertis serà l’encarregada de fer possible la posterior publicació dels treballs presentats al llarg de la trobada i cal també agrair al Consell Comarcal de l’Alt Penedès i a l’Institut d’Estudis Penedesencs la col·laboració prestada en la difusió de la trobada.

L’organització vol fer arribar el més sincer agraïment a totes les persones que d’alguna manera han col·laborat a fer possible aquesta primera trobada i a totes les persones que, com a ponents i/o oients, han participat en aquesta. L’èxit d’aquesta primera edició fa pensar que és possible pensar en repetir-ne l’organització amb una certa periodicitat com ja fa anys es fa en altres trobades d’estudiosos d’espais naturals com ara el Montseny, el Garraf o el Montnegre-Corredor.


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres