Onada de calor

Vilafranca activa el protocol d’onada de calor i obrirà els dos Casals d’Avis el cap de setmana vinent

El protocol preveu activar campanyes informatives, contactar amb col·lectius vulnerables i establir “refugis climàtics” amb una temperatura confortable i amb punts d’hidratació

Vilafranca activa el protocol d’onada de calor i obrirà els dos Casals d’Avis el cap de setmana vinent. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca activa el protocol d’onada de calor i obrirà els dos Casals d’Avis el cap de setmana vinent. Ajuntament de Vilafranca

En previsió d’un molt probable manteniment sostingut de les temperatures molt altes a partir sobretot de dimecres i dijous i durant força dies, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha activat el protocol davant les onades de calor sobretot per protegir els col·lectius més vulnerables, un dels quals és la gent gran.

El protocol de l’Ajuntament d’avant d’episodis d’onada de calor s’aplica quan, segons el Procicat, s’ha d’arribar a temperatures de més de 35º durant almenys tres dies seguits.

En aquest sentit, l’Ajuntament fa sobretot una crida a l’autoprotecció. El regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa, ha recordat la necessitat de “beure aigua en abundància, posar-se gorra, passar per l’ombra, evitar esforços en hores de màxima insolació, tancar les persianes de casa durant el dia o sortir a les hores de menys sol”.

El protocol preveu activar campanyes informatives, contactar amb col·lectius vulnerables i establir “refugis climàtics” amb una temperatura confortable i amb punts d’hidratació. Aquests refugis són els dos Casals Municipals de Gent Gran, el del Tívoli i el de l’Espirall, l’Escorxador i la Biblioteca Torras i Bages. En aquest sentit, una de les mesures que ja s’ha activat és l’obertura el proper cap de setmana (dies 16 i 17 de juliol) dels dos Casals d’Avis, el del Tívoli (c/ Parlament, 14) i el de l’Espirall (c/ Gelida, 15). L’horari d’obertura serà l’habitual: de 10 a 13h i 15 a 20h.

La biblioteca i l’Escorxador estan disponibles durant l’horari d’obertura habitual, mentre que els Casals de Gent Gran, a banda de l’horari normal d’obertura de dilluns a divendres, s’obriran el proper cap de setmana.

Trucades a persones grans que viuen soles

Cal recordar també que diversos espais a l’aire lliure poden actuar de refugis climàtics naturals. És el cas dels parcs Tívoli, Sant Julià, la Pelegrina, de la Pau o la rambla de Nostra Senyora. Aquests espais disposen d’arbrat abundant, bancs per seure i fonts per fer-hi una estada confortable.

Per altra banda, una mesura més del protocol és l’atenció a les persones de més de 80 anys que viuen soles. En aquest sentit, ja s’ha activat el voluntariat del programa “Obrint camins” per tal que contacti per telèfon amb aquestes persones, explicar-los el protocol i conèixer la seva situació personal. Les 15 persones voluntàries ja  han contactat amb 351 persones grans majors de 80 anys que viuen soles.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!