Maternitat

Els hospitals del Garraf i l'Alt Penedès instal·len bressols per facilitar el collit entre la mare i el nadó

El collit facilita el pell amb pell, l’autonomia de la mare i l’adaptació del nadó a la vida extrauterina

Els hospitals del Garraf i l'Alt Penedès instal·len bressols per facilitar el collit entre la mare i el nadó. CSAPG

Els hospitals del Garraf i l'Alt Penedès instal·len bressols per facilitar el collit entre la mare i el nadó. CSAPG

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf ha instal·lat bressols per facilitar el collit entre la mare i el nadó als hospital del Garraf i l'Alt Penedès. A partir d’ara, les mares que donin a llum a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès o a l’Hospital Sant Camil podran fer collit durant la seva estada al centre. L’objectiu d’aquesta adquisició és millorar l’estada tant de les mares com dels recents nascuts.

Els beneficis del collit són els de facilitar el pell amb pell, permetre que el nadó estigui al costat de la mare i pugui agafar-lo més fàcilment i facilitar l’adaptació dels nadons a la vida extrauterina. I és que el fet d’estar més a prop de la mare i poder-la olorar, escoltar i tocar fa que els nadons es relaxin i plorin menys. Alhora, permet la regulació de la temperatura corporal del nadó i ajuda a la mare a estar més tranquil·la i a aconseguir una millor adaptació de l’un amb l’altre.

El collit també afavoreix la lactància materna, ja que a l’estar el nadó al costat de la mare, es minimitzen les dificultats de les primeres hores en el procés de lactància materna, ja que podrà oferir-li el pit a demanda sense haver-se d’aixecar a agafar-lo. Per tant, també pot beneficiar als nostres centres en tenir taxes d’alletament matern més altes.

I en el cas de les cesàries, facilita l’autonomia de la mare pel fet que els bressols de collit permeten que la mare no s’hagi de moure tant per poder atendre al seu nadó. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local