Dispositiu Conductor d’Energia

La policia local del Vendrell incorpora un dispositiu tàser

L'ús d'aquest Dispositiu Conductor d’Energia va lligat al d’una càmera de gravació que porta el propi agent

La policia local del Vendrell incorpora un dispositiu tàser. Policia local del Vendrel

La policia local del Vendrell incorpora un dispositiu tàser. Policia local del Vendrel

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest divendres 19 d’agost la Policia local del Vendrell ha presentat la incorporació del Dispositiu Conductor d’Energia (DCE), més conegut com a tàser,  com a nova eina policial en seguretat ciutadana.  Aquest dispositiu el portarà el comandament responsable del torn, el qual prèviament ha realitzat un Curs impartit i homologat per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) i l’objectiu és fer-lo servir d’una manera dissuasiva. 

Segons la Regidora de Policia local, M. Luz Ramírez, aquesta eina té un benefici intern i extern “per donar seguretat als propis agents i als ciutadans i ciutadanes, víctimes d’alguna situació en la que es requereixi l’ús d’aquest DCE amb una contundència poc invasiva”.

L'ús del DCE va lligat, per Bluetooth, al d’una càmera BodyCam o Dispositiu Personal de Gravació (DPG) que portarà el propi agent per tal que quedi registrada la intervenció i ús del mateix. També s’acompanyarà amb un Desfibril·lador Externs Automatitzats (DEA), tal i com estableix la normativa, per poder actuar en cas de necessitat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local